Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Begić: “Strop u kabinetu se obrušio dok su učenici boravili u Sarajevu, nije bilo povrijeđenih”

Preuzmite sliku

U narednih nekoliko dana nastava u Mješovitoj srednjoj školi i Hemijskoj školi u Tuzli izvodit će se online, a razlog tome je zbog obrušavanja stropa u jednoj od učionica.

Naime, u ovoj školi došlo je do obrušavanja stropa u ponedjeljak u krojačkom kabinetu između 15 i 16 sati.

Za više o ovom slučaju razgovarali smo sa direktorom Mješovite srednje škole, Alisom Begićem.

 • “Zbog sigurnosti učenika u saradnji sa resornim Ministarstvom odlučili smo se nastavu prebaciti u online formu dok tehnička struka ne izađe na teren i potvrdi sigurnost objekta, iako u objektu ne vidimo bilo kakve pokazatelje da postoje indikacije da bi se moglo dogoditi dodatno obrušavanje”, ističe Begić.

  Na svu sreću, niko se u tom momentu nije nalazio u učionici.

  “Učenici su prema godišnjem programu rada škole u planu imali izlet, te su bili u Sarajevu na Sajmu knjige, tako da je sva sreća u tome da nismo imali povrijeđenih”, dodaje Begić.

  Za sada niko ovaj događaj sa sigurnošću ne može dovesti u vezu sa zemljotresom koji se dogodio proteklog vikenda na ovom području.

  Saradnja sa resornim ministarstvom 

  Begić je u izjavi za Tuzlanski.ba pohvalio saradnju sa resornim Ministarstvom.

  “Minsitra Omerovića smo u ponedjeljak navečer informisali, tako da smo već naredni dan održali sastanak. Sastanku je prisustvovala i pomoćnica ministra za finansijske poslove Jasminka Kurević. Tako da smo dobili punu podršku, te u saradnji s njima pravimo svaki naredni korak. Kontaktirali smo i Građevinski institut te će oni danas izaći na teren da pokrenu aktivnosti vezano za provjeru sigurnosne situacije samog objekta”, poručio je Begić.

  Iz ove škole se nadaju da će dobiti pozitivno rješenje Građevinskog instituta, tako da očekuju već da bi učenici naredni četvrtak mogli prisustvovati nastavi.

 • Pomoć od strane Komunalnog preduzeća

  Kako dalje navodi, ostalo je da se utvrde eventualna oštećenja na šivaćim mašinama na koje se obrušio dio stropa.

  Posebnu zahvalnost direktor Begić uputio je Komunalnom preduzeću koje je brzo odragovalo, te je kabinet već danas očišćen.

  “Želio bih se zahvaliti vijećnici GV Tuzla Ani Pejić i direktoru JKP Komunalac Tuzla, Admiru Bećiroviću koji je jučer reagovao na naš poziv i poslao dva uposlenika i veliki kontejner, koji nam je olakšao da što prije uspostavimo ponovo funkcionisanje samog objekta, a ja se uskoro nadam i nastavku normalnog odvijanja nastavnog procesa”, zaključio je na kraju direktor Begić.  (Tuzlanski.ba | Foto: Alis Begić)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje