Subota, 24. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Asfaltiranje Skvera: Nakon pola godine bliži se kraj saobraćajnim gužvama (FOTO)

skver-asfaltiranje
Preuzmite sliku

Nakon što je početkom ljeta zatvoren dio sjevene saobraćajnice, asfaltiranjem Skvera radovi su ušli u svoji konačnicu.

skver-asfaltiranje

Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji sjeverne saobraćajnice počeli su u Junu mjesecu. Današnjim asfaltiranjem Skvera, uskoro možemo očekivati da se cjelokupna dionica puta od Skvera do Tenisa pusti u promet. Modernizacijom ovog dijela sjeverne saobraćajnice kao i regulacijom novog kružnog toka nazire se kraj saobraćajnih gužvi a navedena dionica puta će zaista biti uistinu pravo osvježenje kada je u pitanju ovaj dio grada. Radovi na izgradnji nadvožnjaka trebali bi biti završeni do kraja godine.    

skver-asfaltiranje1

Ukupna vrijednost radova na rekonstrukciji sjeverene saobraćanice iznose dva miliona KM a finansirala ih je Općina Tuzla kreditnim sredstvima Razvojne banke FBiH.

skver-asfaltiranje2

U toku je rekonstrukcija kolovoza u cilju formiranja kružnog toka saobraćaja na lokaciji Skver sa pripadajućim ulaznim i izlaznim saobraćajnicama u Tuzli. U toku izvođenja radova saobraćaj je u potpunosti obustavljen u ulicama: Džafer mahala, Hendek, ulica Gradska, Atik mahala i dio ulice Kulina bana.

skver-asfaltiranje3

Modernizacija sjeverne saobraćajnice kao i formiranje kružnog toka na Skveru će velikim dijelom normalizovati saobraćaj, te učesnicima u saobraćaju olakšati svakodnevno kretanje ovim dijelom grada.

skver-asfaltiranje4

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: