Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Alen Gadžo: ‘Imamović još jednom pobjegao od svojih građana’

Preuzmite sliku

Danas je u Tuzli u organizaciji Omladinskog resursnog centra održana javna tribina na temu „Garancija za mlade“. Povodom održane tribine iz štaba Demokratske fronte oglasio se kandidat Alen Gadžo saopštenjem za javnost: 

“Na tribini su trebali učestvovati svi kandidati za gradonačelnika Tuzle, međutim aktuelni gradonačelnik Jasmin Imamović, kao i obično, nije imao hrabrosti da se suoči sa svojim mladim sugrađanima. Po ko zna koji put u nizu pokazao je da ga ne interesuju mladi Tuzle koji su opterećeni velikim brojem problema. Zbog katastrofalne situacije po pitanju zapošljavanja mladih, u koju su nas doveli Jasmin Imamović i njegovi saradnici, kada je moguće dobiti zaposlenje ili bar odraditi pripravnički staž samo ako ste članovi njihovih porodica ili familijarno vezani za njihove prijatelje, gradonačelnik Imamović je još jednom pobjegao od svojih građana kao i onda kada je grad Tuzla gorio, a on se krio u Sarajevu pod skutima svojih političkih mentora.

Danas, kada smo u situaciji da svaka mlada osoba traži svaku priliku da napusti naš grad  ne pojaviti se i ne odgovarati na njihova pitanja može značiti samo da vas uopšte nije briga za Tuzlom i njenim građanima. Jedini cilj Jasmina Imamovića i klike kojom je okružen jeste zadržavanje privilegija koje imaju oni i njihove porodice. Oni koji ne smiju stati pred svoje građane ne zaslužuju ni da ih vode.

Demokratska fronta i Alen Gadžo su danas predstavili neko od mjera kojima ćemo zaustaviti odlazak mladih ljudi iz Tuzle. Iste šanse za sve, unapređenje obrazovnog sistema, viši poticaji za samozapošljavanje mladih, besplatni školski udžbenici, pripravnički staž za sve su samo neke od mjera kojima ćemo naše mlade zadržati tamo gdje im je mjesto, u našoj Tuzli.”

  • kandidati-gradonacelnik-tuzla-jpg
  • (Političko oglašavanje | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje