Nedjelja, 20. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Album in progress: Otvorena prva samostalna izložba fotografa Marija Ilića (FOTO)

Sinoć je uz brojne goste u ateljeu Ismet Mujezinović otvorena prva samostalna izložba fotografa Marija Ilića.

Uvodne riječi su pripale Majstoru fotografije asocijacije za umjetničku fotografiju Faruku Ibrahimoviću, članu E.FIAP – Fédération Internationale de l’Art Photographique, F.CIS i SSS, koji je u dugogodišnjoj karijeri ostvario mnogobrojne samostalne kao i kolektivnih izložbe širom svijeta.  Mario je istakao kako je pohađajući Katolički školski centar koji se nalazi preko puta ateljea Ismet Mujezinović, maštao o tome da će jednoga dana u njemu izlagati svoje radove.

“Na fotografijama ćete imati priliku pogledati što sam radio sa FM Jam ekipom tokom našeg boravka u Berlinu. Frenkie, Kontra i Indigo su bili u procesu snimanja albuma, a istovremeno smo snimili dokumentarac “Recording Putanja” i video spotove za pjesme Karma i Bio sam tu”, kaže Mario i dodaje da su tih desetak dana bili jedna uistinu nezaboravna Putanja:

“U svakodnevnim situacijama, ali i u studiju sam nastojao boraviti što manje opažen, sa što manje komunikacije s ekipom – ali veoma prisutan.”

Ukoliko niste bili na otvaranju izložbe, radove možete pogledati u narednih deset dana koliko će biti izloženi u ateljeu Ismet Mujezinović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,