Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Akcija “Traži se Djeda Mraz”: Zatražite pismo i ispunite skromne dječije želje

Preuzmite sliku

Udruženje ˝Zemlja djece˝ i ove godine realizuje akciju prikupljanja poklona za djecu kojoj roditelji ne mogu priuštiti novogodišnje paketiće te pozivaju zainteresovane građane da svojim doprinosom podrže akciju ˝Traži se Djeda Mraz˝.

Djeca u pismima navode svoje želje, a osoba koja se odluči za učešće u akciji, nastoji im pokloniti ono što su poželjeli.

˝I ove godine za svako naše dijete tražimo Djeda Mraza koji će im staviti osmijeh na lice, život učiniti boljim, sretnijim i pokazati im da postoje dobri ljudi. Djeca u našem centru su uzbuđena, kao male pčele radilice kite jelku, ukrašavaju prostor i pišu pismo Djeda Mrazu. Pišu i nadaju se da će ponovo doći. Prethodnih godina mnogo Vas je stavilo osmijeh na dječja lica odabravši njihova pisma i učinivši da želje ne ostanu dio mašte, nego dio sretnih momenata utkanih u divna sjećanja˝, navode iz ovog Udruženja.

Zainteresovani ih mogu kontaktirati putem maila: tdjedamraz@gmail.com ili doći da izaberu pismo u kojem su utkane skromne novogodišnje želje djece na adresi: Klosterska 15, Tuzla – Telex. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,