Petak, 16. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Akademski slikar Mladen Ivešić izlaže radove u Franjevačkom samostanu u Tuzli

Preuzmite sliku

Izložba slika “Metamorfoza osobnoga” akademskog slikara Mladena Ivešića bit će otvorena večeras u Galeriji “Kristian Kreković” u Franjevačkom samostanu u Tuzli, a u povodu najvećeg krščanskog blagdana Uskrsa.

Mladen Ivešić je 2004. godine na Akadamiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru diplomirao slikarstvo u klasi red. prof. Ante Kajinića. Na istoj akademiji magistrirao 2006. na poslijediplomskom studiju ARS SACRA. Od iste godine na toj akadmiji je viši asistent na kolegijima crtanje i slikanje. Izlagao je na više od 20 samostalnih i na oko 150 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudionik je na oko 50 likovnih simpozija-kolonija. Suosnivač je međunarodne likovne kolonije Maglaj.

Njegove secco freske, oltarne slike, Križni putevi, mozaici i spomenici nalaze se u Guberu kod Livna, Doknju (crkva sv. Ilije), Slanom, svetištu sv. Leopolda Mandića u Maglaju, Maglaju, Šujici i Galovcu. Ilustrirao je knjigu mons. Želimira Puljića “Rođeni iz ljubavi Kristove”. Njegov akademski rad i životopis krase još mnoge umjetničke zbirke.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,