Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Adra BiH organizirala novi humanitarni projekt “Invazija ljubavi na Tuzlu”

Preuzmite sliku

ADRA BiH tradicionalno svake godine provodi projekt “Invazija ljubavi” čiji je cilj promicanje mira i jedinstva među svim građanima BiH.

U projektu učestvuje 20 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine koji u periodu od 7 dana rade na raznim društveno korisnim aktivnostima.

„Ove godine ćemo raditi na projektu u Tuzli od 20-27. 06. a u sklopu projekta imat ćemo sljedeće aktivnosti: Darovi zahvalnosti za vatrogasce, komunalce i radnike hitne pomoći, Bazar zdravlja u Bingo centru koji će nuditi besplatne preglede: kontrola težine, visceralna masnoća, izračun BMI, krvni pritisak mjerenje, glukoze u krvi i drugo, čišćenje izletišta Ilinčica, besplatno pranje automobila, humanitarni paketi za socijalno ugrožene porodice i mnoge druge aktivnosti “, rekli su iz ADRA BiH.

UG Adra u potpunosti je predana borbi za socijalnu pravdu, što konkretno znači ublažiti patnju siromašnih, boriti se za odbačene i potlačene, biti glas onima koji nemaju glasa. Naš desetljetni rad bio je posebno značajan tijekom rata, kada je samo u Sarajevu 120 Adrinih dobrovoljaca podijelilo 510.280 paketa, diglo u zrak i otpremilo 2,7 miliona pisama, podijelilo 2,4 miliona kilograma hrane, 254 tone odjeće i lijevcima opskrbilo više od 50.000 građani. Na slične načine Adra je pomagala u Banja Luci, Prijedoru, Mostaru, Zenici, Tuzli i drugim gradovima.

“Također želimo pomoći starijim osobama iz Tuzle u potrebama čišćenja garaže, košnja trave, donošenje drva i slično”, dodaju oni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje