Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dom zdravlja u Tuzli dobio vrijednu donaciju: “Novi uređaji će biti dostupni svim pacijentima”

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Grada Tuzle Zijad Lugavić, u Gradskoj upravi, primio je predstavnike Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ iz Sarajeva Fikreta Kubata i Atifu Buldić-Bešić, koji su obezbjedili vrijedne donacije medicinskih uređaja za unapređenje zdravstvene zaštite u Tuzli.

JZNU Dom zdravlja„Dr. Mustafa Šehović“ u Tuzli, doniran je spirometar, te dva EKG uređaja, od kojih je jedan namijenjen  djeci, a drugi za odrasle osobe.

Tokom prijema gradonačelnik Lugavić, u ime građanki i građana Tuzle, izrazio je iskrenu zahvalnost predstavnicima Udruženja koji su omogućili ovu vrijednu opremu koja će direktno poboljšati zdravstvenu zaštitu u našoj zajednici. Također naglasio je važnost saradnje između lokalne zajednica i nevladinog sektora u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i unapređenju kvalitete života građana.

  • Prijemu je prisustvovao i direktor JZNU Dom zdravlja „Dr. Mustafa Šehović“ Tuzla Samir Mačković koji je izrazio zahvalnost za doniranu opremu te istakao važnost donacija jer imaju značajan pozitivan utjecaj na zdravstvenu zaštitu i pomoć u poboljšanju kvalitete života pacijenata od zdravstvenih stručnjaka.

    Ova donacija u vrijednosti od 16.000 KM, omogućit će bržu dijagnostiku i praćenje djece s kardiovaskularnim stanjima, pružajući im adekvatnu zdravstvenu njegu i podršku, a spirometar će pomoći u poboljšanju dijagnostike i praćenju pacijenata s respiratornim oboljenjima.

    Novi medicinski uređaji u Domu zdravlja u Tuzli, bit će dostupni svim pacijentima kojima su potrebni. Očekuje se da će ova vrijedna donacija imati dugoročne i pozitivne efekte na zdravlje stanovnika pridonoseći poboljšanju usluga, te unaprijediti rad zdravstvenih stručnjaka, saopšteno je.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje