Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

ZMBT 5: Primitivni komentari i upadice takmičara Elvina Kadrića (VIDEO)

kadric-zmbt
Preuzmite sliku

Popularno

Mladi pjevači su po prvi put nastupili pred publikom u okviru ovog takmičenja…

kadric-zmbt

Sinoć je TOP 25 najboljih pjevača ovogodišnjeg Hayatovog muzičkog showa “Zvjezda možeš biti ti” održan studiju A Hayat televizije u Sarajevu. Mladi pjevači su po prvi put nastupili pred publikom u okviru ovog takmičenja. Prisutnost treme kod pojedinih takmičara uticala je na izvedbu što je i razumljivo obzirom da je nastup i cjelokupan ambijent potpuno drugačiji od studijskog.

Bez obzira na konačni poredak, već sada su ovih 25 pjevača u svojim sredinama postali izuzetno poznati a mnogi od njih su već i do ovog dijela takmičenja uspostavili ozbiljne kontakte za dalju saradnju, nastupe pa čak i snimanje vlasitih pjesama. Pored vokalnih sposobnosti i scenskog nastupa, gledatelji pored malih ekrana, posebno gledaju i druge osobine samih pjevača kako bi odabrali svog favorita.

Mladi takmičar iz Sarajeva Elvin Kadrić je od početka ovogodišnjeg ZMBT-a svojim šaljivim komentarima, zanimljivim izborom pjesama pridobio simpatije svojih kolega, žirija kao i velikog broja svih onih koji gledaju ovo takmičenje. Međutim, sinoćnjim nastupom ovaj mladi pjevač nakon nastupa se teško nosio sa prije svega iskrenim i dobronamjernim kritikama žirija, pa je primitivnim odgovorima, upadicama i komentarima izazvao ogorčenje jednog dijela publike dok je za druge postao heroj koji se suprostavio komentarima žirija.

U brojnim takmičenjima ovakvog tipa, nerijetko se dešava da osobe kojima je pružena prilika da na mnogo brži i lakši način steknu slavu i popularnost, brzo zaborave da su prije samo par mjeseci bili potpuni anonimusi a zrno slave ih potakne na uobraženost, arogantnost ili kao u ovom slučaju primitivizam. Iako žiri nekada zna komentarima “potpaliti vatru” ipak se radi o osobama koje su vrijedne poštovanja kada je u pitanju ocjenjivanje takmičara i njihovih nastupa.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: