Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zapaljen automobil manekenke i voditeljice Lejle Damadžić

zapaljena-astra
Preuzmite sliku

Popularno

Uviđajem u Ulici Zmaja od Bosne, gdje je bio parkiran automobil Lejle Damadžić, utvrđeno da se radilo o namjernoj paljevini

zapaljena-astraPet automobila izgorjelo je u nedjelju i ponedjeljak u Sarajevu, Banjoj Luci, Modriči i Busovači, saopšteno je iz policije. Saznajemo da jedan od zapaljenih automobila navodno pripada manekenki Lejli Damadžić.

Iz sarajevske policije potvrđeno je da još tragaju za osobama koje su u jučer i prekjučer zapalili vozila Opel Astra u Novom Sarajevu i mercedes 200 u naselju Ilidža.

Nepoznata osoba u noći između nedjelje i ponedjeljka zapalila je Opel Astru (O15-T-077) vlasništvo Lejle Damadžić manekenke i voditeljice Vremenske prognoze na FTV-u. Damadžićeva je ranije, podsjećamo, vodila emisiju Svako dobro, BiH, ali najduže je bila na modnim pistama. Bila je i model modne kuće Danial S iz Tešnja.

Policija iz Novog Sarajeva dobila je dojavu da je jučer, 20 minuta iza ponoći zapaljena njena Opel Astra, koja je bila parkirana u Ulici Zmaja od Bosne do broja 66. Stanari zgrade broj 66 u Ulici Zmaja od Bosne ispričali su da ih je probudio požar, te dodaju da su odmah pozvali vatrogasce. Naš sagovornik iz ove zgrade ističe da prije požara ništa nije čuo, pa tako ni vidio ko ga je podmetnuo…

astra

Iz policije je saopšteno da prilikom ovog požara nije bilo povrijeđenih osoba, a vatru su ugasili pripadnici Vatrogasne brigade Sarajevo. Vještak protivpožarne zaštite jučer ujutro prisustvovao je uviđaju i tom prilikom konstatovao da se radi o namjernoj paljevini vozila

Interesantno da je ovo nije jedini put da je gorio automobil Lejle Damadžić. Podsjetimo, 25. decembra 2011. u ranim jutarnjim satima, u istoj ulici gorio je njen Citroen, a vatra se proširila i na Golf, koji je bio parkiran u blizini. Požar su ugasili vatrogasci, a na vozilima je nastupila materijalna šteta. Izvršenim uviđajem tada je konstatovano da je do požara došlo usljed neispravnih elektroinstalacija u citroenu.

U nedjelju je u Ulici Nikole Šopa u sarajevskom naselju Ilidža zapaljen Mercedes 200 (A23-O-964) vlasništvo M. M. Požar je prijavljen u nedjelju rano ujutro, a do dolaska vatrogasne ekipe, vatru je ugasio vlasnik vozila.

Tuzlanski.ba / Oslobodjenje

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: