Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tajland: Djeca borci u ringu zarađuju da prehrane porodice (FOTO/VIDEO)

djeca borci
Preuzmite sliku

Popularno

Nisu odrasli, ali se bore kao da jesu – ovi dječaci sa Tajlanda, grupa mladih boraca vještine Mai Tai, hrabro ulaze u ring sa jednim ciljem – pobjedom do slave i preživljavanja njihovih siromašnih porodica.

\"djecaU Tajlandskoj kulturi Mai Tai je dio svakodnevnog života. Dječaci i djevojčice treniraju ovaj nacionalni sport odmalena i nije neobično da u mladom dobu učestvuju na turnirima, pred nekoliko stotina gledalaca.

Borci su na Tajlandu slavne ličnosti, kao fudbaleri u Evropi, pa se mnoga djeca nadaju da će se borbom probiti do vrha.

Televizijski prenos borbi je najpopularniji show u zemlji, a ulice gradova i sela su prazne kad su u toku veliki mečevi.

Na objavljenim fotografijama vide se djeca borci na velikom turniru u pokrajini Buriram, u sjevernoistočnom regionu Isan, nešto više od 400 kilomatera sjevernoistočno od Bangkoka.

Nemojte da vas zavaraju njihove godine – borba je stvarna i ova djeca se ne suzdržavaju da zadaju jake udarce protivniku.

Mnoge male borce u Bangkok i druge velike tajlandske gradove šalju njihovi roditelji iz ruralnih, sjevernoistočnih krajeva zemlje, kako bi trenirali i postali dobri borci i time zaradili novac da prehrane svoju porodicu.{igallery id=\”709\” cid=\”56\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”10\”}

Mai Tai je duboko uvrežen u istoriju Tajlanda.

Ova borilačka vještina razvijena je prije više vjekova kao način odbrane bez korištenja oružja.

Mai Tai se još naziva i \”umjetnošću osam udova\” ili \”naukom osam udova\”, jer se koristi princip osam tačaka kod kontakta, odnosno udarca – rukama, laktovima, koljenima i stopalima.

Naziv Mai potiče od sanskritske riječi mavya, što znači \”povezati se\”.

Tuzlanski.ba / Blic.rs

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: