Subota, 24. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Strah od invazije Arapa: Bogati Kuvajt oslobađa se svojih imigranata tako što će ih naseliti u BiH?

sarajevo-slike-024
Preuzmite sliku

Popularno

U tekstu Jutarnjeg lista se navodi kako je Milorad Dodik izjavio kako svi znaju da u Sarajevu oko 100 hiljada stanova kupuju Arapi, a to je potvrdio ministar Radončić kazavši kako se bogati Kuvajt pokušava osloboditi svojih imigranata tako što bi ih naselio u BiH.

sarajevo-slike-024

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić potvrdio je navode predsjednika RS-a Milorada Dodika koji je izjavio kako se sprema naseljavanje 300 do 500 hiljada Arapa u BiH, te kako Kuvajt plaća 30 hiljada stanova u Sarajevu, što je 100 hiljada ljudi, prenosi današnji Jutarnji list.

U tekstu se dalje navodi kako je Milorad Dodik izjavio kako svi znaju da u Sarajevu oko 100 hiljada stanova kupuju Arapi, a to je potvrdio ministar Radončić kazavši kako se bogati Kuvajt pokušava osloboditi svojih imigranata tako što bi ih naselio u BiH.

“Razgovaramo sa stranim partnerima, educiramo domaće političke partnere i djelovat ćemo kao u slučaju protjerivanja iranskih diplomanata koji su zloupotrebljavali službu , kada sam uveo restriktivne mjere za Iran. Tražit ćemo zakonska rješenja da zemlja bude obranjena od te vrste virusa “, poručio je Radončić u jednom intervjuu.

Također, navodi se kako je on predlagao i zakon kojim bi se sankcionirali državljani BiH koji odlaze ratovati u Siriju, a dolazak mudžahedina u BiH tijekom rata nazvao je velikom pogreškom.

“U BiH se radio na islamizaciji društva. Postoje ozbiljni projekti da se iz islamskog svijeta u BiH naseli između 300 i 500 hiljada ljudi koji bi mogli promijeniti sliku BiH. Postoji točan plan i tu bi dolazio najniži sloj arapskog svijeta”, izjavio je Dodik tokom jednog intervjuua početkom novembra, prenosi Jutarnji list. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: