Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

STR LERDI: Diler se reklamira grafitom pored ulaza u školu

Cenovnik narkotika
Preuzmite sliku

Popularno

Na objektu pored Prehrambeno-ugostiteljske škole u srbijanskom Čačku nedavno je osvanuo grafit sa cijenama narkotika koji se prodaju u dvorištu ove škole, a bahati narko diler je čak i potpisao ovu \”ponudu\” sa \”STR Diler\”!

\"CenovnikTako je svako onaj ko prolazi pored ove škole saznao da je cijena \” Hibrida\” 600 dinara, \”Skanka\” 1000 dinara, cijena \”Spida\” takođe iznosi 1000 dinara, koliko košta i \”Ekser\”. \”Pečurke\” koštaju duplo više i cijena za njih je 20 eura. Hors (Heroin) košta 800 dinara za pola grama, \”LSD\” košta 1500 dinara, a najskuplja droga je bijelo, odnosno kokain, koji se prodaje, u zavisnosti od kvaliteta, od 70 do 100 eura za jedan gram.

Prema riječima direktora ove škole Dragana Kovačevića, uprkos tome što je škola preduzela sve mjere za zaštitu učenika od prodaje narkotika, ipak se pojavio grafit na zidu susjednog objekta koji ulazi u dvorište škole.

Te noći kada je grafit napisan, školski čuvar obišao je dvorište oko pola dva noću, a ujutru smo vidjeli grafit. Očigledno je da škola ne može sama da riješi ovaj problem i da je potrebno da svi zajedno, kao društvo, reagujemo. Da sam zatekao onoga ko je ovo pisao, metode koje bih preduzeo bile bi vrlo obrazovne i vaspitne – izjavio je Kovačević prenosiTelegraf.rs

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: