Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Slika vatrogasca koji pokušava oživjeti jednomjesečnu bebu obilazi svijet (FOTO)

vatrogasacnwbeba
Preuzmite sliku

Popularno

Fotografija na kojoj vatrogasac u svom naručju nosi jednomjesečnu bebu pokušavajući umjetnim disanjem vratiti je u život obišla je svijet.

vatrogasacnwbeba

Tragedija se dogodila u četvrtak navečer u Bronxu  (New York), kada je Elgidio Lind (21) počino dvostruko ubistvo, naime on je ubio svoju djevojku Louisa Rodriguez (32) i njihovu jednomjesečnu bebu Angelu Rodriguez.

Nakon što je na smrt pretukao svoju djevojku Louisu i njihovu jednomjesečnu kćer Elgidio je zapalio stan u kome su se nalazile. Prema policijskim izvještajima Louisa Rodrigez nakon gašenja požara pronađena je mrtva na kauču bez odjeće, na tijelu su bile vidljive povrede/ubodi koji su navjerovatnije bili nanijeti mačetom.

vatrogasac beba2

Jednomjesečnu bebu vatrogasci su pronašli u besvjesnom stanju u kadi, djevojčica je preminula uprkos naporima hrabog vatrogasca koji je pokušao maloj Angeli vještačim disanjem dati neophodan kisik kako bi uspjela preživjeti do dolaska u ambulantu.

Nakon obavljene obdukcije ustanovilo se da jednomjesečna Angela Rodrigez nije se ugušila dimom, već je podlegla od zadobijenih povreda koje su joj nanjete tupim predmetom.

bronx nw

Komšije iz obližnjih stanova rekli su policiji kako su i ranije Louisa i Elgidio često imali svađe, te da je on više puta osuđivan zbog pljački i nasilja.

Policija u New Yorku u petak ujutro pronašla je i uhapsila Linda, prilikom hapšenja na njegovim rukama nalazilo se nekoliko posjekotina za koje se predpostavlja da su nastale u noći kada se obračunao sa svojom djevojkom Loisom.

Protiv Linda podugnuta je optužnica za dvostruko ubistvo i podmetanje požara, prenosi NY-Daily News.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: