Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sinovi makarskog inspektora tukli državljane BiH

makarska tuca
Preuzmite sliku

Popularno

Do incidenta je došlo nakon što su mladići izašli iz kluba Deep. Sukob se razvio u masovnu tučnjavu, koja se preselila pred obližnji hotel Osejava.

\"makarskaDvojica sinova makarskog inspektora osumnjičeni su za teško ozljeđivanje dvojice mladića iz BiH, koji su večernji provod u klubu Deep preksinoć neplanirano završili u bolnici. Jedan ima potres mozga, drugom je, pak, slomljena vilica te izbijena dva zuba, piše Index.hr.

Do incidenta je došlo nakon što su mladići izašli iz kluba Deep. Sukob se razvio u masovnu tučnjavu, koja se preselila pred obližnji hotel Osejava. Direktor hotela Jure Brkan, inače, HDZ-ov makarski gradski vijećnik, ogorčen je situacijom.

\”Svaku večer ista priča. Mladići se pokače u klubu, tamo ne smiju ništa zbog redara, no nevolje nastupaju čim se nađu vani. Sukobi uvijek završe na našoj terasi. Svake večeri se nešto dogodi. I sinoć je dva puta dolazila policija. Pokušali smo naći nekakvo riješenje sa vlasnicima Deepa, ali bez uspjeha. Oni izbace mladost kada se pomlati i onda se sve nastavi pred našim hotelom. Ne moram vam ni napominjati što to znači u sezoni, kada su gosti izloženi neugodnim prizorima. Samo je pitanje dana kada će netko izgubiti glavu\”, zabrinut je Brkan.

Novinari su pokušali čuti nešto i od obitelji prijavljenih mladića. Htjeli su razgovarati sa ocem, no prema svemu sudeći javila im se majka. Premda to nije htjela potvrditi. \”Nije to bitno. Ja sam roditelj, a vi? Pravu istinu o ovom događaju mediji su totalno iskrivili. Svake sezone je ista priča. Uvijek se tuku turisti s našom djecom i domaći uvijek izvuku deblji kraj\”, kazala je, pretpostavljaju novinari Indexa, majka prijavljenih mladića.

Ništa joj nije značilo ni kada su joj kazali da su \”domaći\” prijavljeni za teško ozljeđivanje gostiju, koji su završili u bolnici.

Tuzlasnki.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: