Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sagovornik iz TK: “U Tuzlu dolaze vikendom djevojke iz Doboja, Brčkog, Bijeljine… Po narudžbi”

prostitucija-22
Preuzmite sliku

Popularno

– U Tuzli ćete naći i djevojke iz Doboja, Brčkog, Bijeljine, Modriče, ali i Sarajeva.

prostitucija-22

Nakon što je u Tuzlanskom kantonu prestao s radom veći broj objekata u kojima su, predstavljajući se kao ugostiteljske radnice, ordinirale strane prostitutke, njih su, saznajemo, vrlo uspješno zamijenile bh. državljanke. One su prostituciju iz kafana preselile u privatne stanove i vikendice.

Sagovornik iz TK, koji je svojevremeno u svom ugostiteljskom objektu imao “djevojke za zabavu” iz Ukrajine i Moldavije, a koji već nekoliko godina živi sasvim drugim životom, tvrdi da prostitucija u BiH i dalje cvjeta.

Stanovi i vikendice

– To što nevladine organizacije pričaju o nekakvoj trgovini djevojkama nema veze s istinom. Dok su se strankinje “prodavale” po našim objektima, prostituciju je bilo moguće kontrolisati. Ako ništa, morale su redovno ići na preglede. Sada tom biznisu niko ne može ući u trag, a odgovorno tvrdim da se u 99 posto slučajeva djevojke prostituišu dobrovoljno.

prositucija5

Malo je benzinskih pumpi, motela i hotela te drugih registriranih objekata gdje možete unajmiti sobu za prenoćište, a da tamo nemaju brojeve telefona i adrese djevojaka koje nude seksualne usluge za novac – ističe naš sagovornik, tvrdeći da prostitucija odavno ne poznaje nacionalnost, a ni starosne granice.

Postoje djevojke koje prostitucijom zarađuju da bi prehranile sebe i svoje porodice i takve su, kaže, spremne hodati i po najgorim mjestima samo da bi dobile novac. Najviše je, ipak, onih koje “ordiniraju” po stanovima i vikendicama. U Tuzli, kaže, postoji nekoliko stanova koje njihove gazde iznajmljuju i nerijetko se u jednom stanu može naći po nekoliko parova, zavisno od toga koliko soba stan ima.

Dolasci vikendom

– U Tuzli ćete naći i djevojke iz Doboja, Brčkog, Bijeljine, Modriče, ali i Sarajeva. Većina dolazi po narudžbi, posebno vikendom. Siguran sam da u mjestima gdje žive niko ne može posumnjati čime se one bave. Ima domaćica, razvedenih i udatih žena, srednjeg i visokog obrazovanja – kaže naš sagovornik.

Ipak, priznaje da je primijetio nekoliko veoma mladih djevojaka za koje misli da imaju svoje gazde. Među njima su i dvije Romkinje, a jednu od njih svaki dan u Tuzlu dovodio je suprug, koji joj je pronalazio mušterije i naplaćivao usluge. Zna da su obje ostale trudne i da se jedno vrijeme nisu pojavljivale u gradu.

prostitucija6

Kćerka prijatelja

– Znam čovjeka iz Bijeljine koji je u Tuzlu često dolazio da se provede i u jednom od tih “provoda” nabasao je na 17-godišnju kćerku svojih prijatelja iz Bijeljine. Ispričao mi je da njeni roditelji misle da im kćerka, gimnazijalka, odlazi u Tuzlu kako bi s rodicom vježbala matematiku. Puštali su je bez mnogo pitanja, ne sumnjajući da je skupa s rodicom krenula lošim putem.

Rekao mi je da je kasnije njenim roditeljima poslao anonimno pismo da ih upozori šta im kćerka radi, jer, kaže, nije imao hrabrosti da im to lično saopći. Zato svim roditeljima preporučujem da dobro provjeravaju gdje im djeca idu – upozorava naš sagovornik.

Dnevni Avaz / Tuzlanski.ba / Foto: Ilustracija

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: