Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Realizovan seminar: “Obrazovanje za društvenu pravdu”

trening-program1
Preuzmite sliku

Popularno

Realizovan dvodnevni seminar pod nazivom “Obrazovanje za društvenu pravdu”

trening-program1Obrazovanje za društvenu pravdu naziv je stručnog seminara koji se, u organizaciji Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, a u partnerstvu sa NVO Save the Children, održao (02. i 03. oktobra 2013.) u prostorijama Pedagoškog zavoda u Tuzli. Na seminaru su učestvovali predstavnici iz tri osnovne škole sa područja općine Tuzla i to ”Sjenjak”, ”Breške” i ”Lipnica” u sastavu direktori, pedagozi, nastavnici i roditelji kao predstavnici lokalne zajednice.

Seminar je otvorio direktor Pedagoškog zavoda mr.sc. Nikola Čiča, a predavači su bili mr.sci. Ediba Pozderović i dr.sc.Hariz Agić.

Obrazovanje za društvenu pravdu podrazumijeva aktivan pristup borbi protiv predrasuda i stereotipa u cilju iniciranja pojedinačnih aktivnosti, preispitivanja i suprotstavljanja vlastitim i institucionalnim ponašanjima.

Očekivani ishodi dvodnevnog treninga-program za odrasle su: podizanje nivoa kvaliteta znanja, razumijevanja i osjetljivosti na mehanizme koji čine i održavaju sisteme dominacije, te razvijanje posvećenosti procesu izgradnje kapaciteta za promjenu na ličnom, profesionalnom i institucionalnom nivou.

Kroz ovaj program seminara do sada je prošlo 18 osnovnih škola sa područja Tuzlanskog kantona. Ovim želimo da razvijamo škole koje će u svom radu osmišljavati ravnopravno i smisleno učešće za svako dijete.

Seminar je uspješno realizovan i nastavit će se dalje organizirati i za druge osnovne škole sa područja Tuzlanskog kantona. (Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: