Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pucao iz automatske puške, bježao policiji i prijetio da će pucati i u njih

policija-fbih
Preuzmite sliku

Popularno

JednomjesečnI pritvor za četrdesetdvogodišnjeg Senahida Ahmetspahića

policija-fbihSudija za prethodni postupak Općinskog suda Živinice je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za četrdesetdvogodišnjeg Senahida Ahmetspahića, s područja Općine Kladanj, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Postoji osnovana sumnja da je Ahmetspahić 1. februara 2014. godine u ranim jutarnjim satima u alkoholiziranom stanju ispred ugostiteljskog objekta u Stuparima kod Kladnja iz automatske puške ispalio veći broj hitaca u zrak. Poslije toga je sa prijateljem sjeo u automobil i u mjestu Breteljevići se nije zaustavio na znak policijskog službenika za obavezno zaustavljanje.

Kada je stao, izašao je iz automobila sa uperenom puškom u pravcu dva policajca PS Kladanj koji su bili u automobilu, prijetio da će pucati u njih, prišao im i jednog policajca izvukao iz automobila. Policajac je nakon izlaska iz vozila uspio savladati osumnjičenog i lišiti ga slobode.

Pripadnici PU Živinice su izvršili kriminalističku obradu te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Ahmetspahića. Istraga je u toku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: