Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Primili uplatu na tiket na kojem je nemoguće dobiti ?!

premier listic
Preuzmite sliku

Popularno

Opcija je bila \”kec\” da ove reprezentacije koje sam odigrao idu u finale, a \”dvojka\” da idu u polufinale.

\"premier

Alen Balić tvrdi da kladionica \”Premier\” vara

Evropsko prvenstvo u fudbalu koje se igra u Ukrajini i Poljskoj, ulazi u svoju završnicu. Prije početka Eura 2012, među prvim favoritima za osvajanje titule bile su selekcije Španije, Njemačke i Holandije. Holanđani su davno otišli kući, na veliko zadovoljstvo kladionica širom Evrope.

Oni koji vjeruju u teorije zavjere, te da je danas novac na prvom mjestu, uvjereni su da Španija i Njemačka ne mogu ući u finale, pogotovo ne zajedno, jer bi u tom slučaju svjetske kladionice izgubile velike novce.

Ipak, vidjet ćemo. Brzo će polufinalni dueli.

Sportsko klađenje je prilično rasprostranjeno \”zanimanje\” i u našoj zemlji. Nekima to dobro ide, nekima uvijek fali onaj \”jedan\”…

A, Sarajlija Alen Balić, koji se javio u redakciju dnevnog avaza, otkrio je da je u bh. kladionicama moguće uplatiti novac, a da ne postoji ni jedan promil šansi, ni teoretska mogućnost da ostvarite dobitak.

– 20. juna odigrao sam listić u kladionici \”Premier\”. U ponudi je bilo osam reprezentacija, između kojih sam izabrao četiri, Njemačku, Španiju, Italiju i Portugal. Opcija je bila \”kec\” da ove reprezentacije koje sam odigrao idu u finale, a \”dvojka\” da idu u polufinale. I ja sam odigrao da idu u polufinale, sve četiri \”dvojke\”.

Nakon što je odigrana zadnja utakmica četvrtfinala koja je završila pobjedom Italije, otišao sam da podignem novac, misleći da je listić dobitni. Međutim, u kladionici su mi rekli „da im nije jasno ništa, jer listić nije ni dobitni ni gubitni\” i da se vodi na čekanju, te da kontaktiram njihovu centralu u Čitluku – kaže Alen.

Kada sam ih pozvao oni su rekli da se ta ponuda nije odnosila na polufinale, već na finale. A, kada sam ih upitao pa kako je moguće da budu četiri reprezentacije u finalu, odgovorili su da je to kompjuterska greška. Radnik na centrali mi se nije htio predstaviti već je samo zalupio slušalicu – ispričao nam je Alen Balić.

Redakcija avaza kontaktirala  i  centralu kladionice \”Premier\” u Čitluku…

Igrač nije dobro čitao šta piše ispod ponude. Ta se ponuda odnosila na prolaz timova u finale – kazala  je osoba koja se javila na telefon.

Na pitanje kako je moguće da kladionica primi uplatu na tiket na kojem su četiri tima tipovana za ulazak u finale (koje mogu igrati samo dvije ekipe), a da se pri tome ne radi o sistemskom listiću, osoba s kojom smo razgovarali nam je rekla:

Pa moguće je – kazao nam je muškarac koji se nije želio predstaviti, rekavši da ga mogu navesti kao \”djelatnika kladionice\”.

Alen Balić  je osim svog \”dobitnog\” listića redakciji avaza poslao i skeniranu provjeru listića sa web stranice pomenute kladionice. Iz iste se vidi da njegov listić još uvijek nije označen kao gubitni. Ko zna, možda u finalu Evropskog prvenstva zaigraju baš sve četiri reprezentacije na koje je Alen tipovao.\"online

 

Tuzlanski.ba / Dnevni Avaz

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: