Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Poljoprivrednicima iz FBiH do kraja mjeseca uplata osam miliona KM

poljoprivrednici
Preuzmite sliku

Popularno

Poljoprivrednicima sa područja Federacije BiH do kraja mjeseca biće uplaćeni podsticaji u iznosu od oko osam miliona KM i još toliko do kraja godine ukoliko se realizuje stendbaj-aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, dogovorili su predstavnici Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH i federalne Vlade.

poljoprivredniciMožemo biti djelimično zadovoljni. Do kraja ovog mjeseca biće uplaćeno osam miliona maraka, a 10 miliona do kraja godine. Napravili smo kompromis i naredne godine planirano je 68 miliona maraka za podsticaje i sedam miliona za plavi dizel“, rekao je predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH Avdo Muslimović.

Predstavnici tog saveza sastali su se danas sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem, ministrom finansija Antom Krajinom i ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerkom Ivankovićem Lijanovićem.

Poljoprivrednici su odustali od zahtjeva da se iz budžeta za narednu godinu izdvoji 188 miliona maraka za poljoprivredne podsticaje jer ih je, prema Muslimovićevim riječima, Vlada FBiH uvjerila i dokazala da zbog velikih spoljnih i unutrašnjih dugova nema više novca.

Pred zgradom Vlade FBiH u Sarajevu danas je stotinjak poljoprivrednika protestvovalo, zahtijevajući veće podsticaje u 2013. godini, ali su se razišli nakon što je zbog nedostatka kvoruma otkazana sjednica federalne Vlade prenosi Srna.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: