Subota, 10. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Paraolimpijci na prijemu kod premijera: \”Iz Londona želimo donijeti zlato\”

prijem premijer paraolimpijci
Preuzmite sliku

Popularno

Danas je u kabinetu premijera Vlade Tuzlanskog kantona upriličen prijem za članove paraolimpijskog tima Bosne i Hercegovine.

\"prijemPored premijera Tuzlanskog kantona Seada Čauševića prijemu članova paraolimpijskog tima prisustvovala je i Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK Nađa Avdibašić – Vukadinović.

Oni su naš ponos i mi smo ponosni što smo ih danas primili, od naših paraolimpijaca očekujemo da se u BiH vrate sa jednom od medalja ali to nisamo pred njih postavili kao imperativ. Na njima se danas jasno moglo vidjeti da ih još uvijek boli poraz iz Pekinga od prije četri godine kada su u finalu izgubili od najbolje selekcije Irana. Oni silno žele da se iz Londona vrate u Bosnu i Hercegovinu sa zlatnom medaljom„ rekao je na današnjem prijemu premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević.

Članovi bh paraolimpijskog tima su iskazali zahvalnost premijeru Čauševiću i Vladi Tk kako na upriličenom prijemu tako i na finansijskoj podršci koju je Vlada Tk na čelu sa premijerom Čauševićem obezbjedila za naš paraolimpijski tim pred odlazak u London.

„Maksimalno smo motivisani, odradili smo pripreme i putujemo na paraolimpijske igre „London 2012\” kompletni bez ijednog povrjeđenog igrača. Sanjamo zlato koje nam je na prošlim igrama izmaklo, vrlo moguće da je ovo za nas zadnje veliko takmičenje u ovom sastavu, vrijeme je da se neki od nas oproste i da svoje mjesto prepuste mlađim igračima. Mi ćemo dati sve od sebe da vas obradujemo zlatom\” rekao je član našeg paraolimpijskog tima i bh reprezentativac u sjedećoj odbojci – Ervin Jusufović.

\”Dobro je za nas da smo u istoj grupi sa našim glavnim konkurentima za zalato Iranom, jer nakon grupne faze takmičenja vjerovatno se sa njima nećemo sastajati prije finala\” – istakao je Jusufović na današnjem prijemu.

\"prijem

Naš tim bi trebao otputovati za London u ponedeljak 27.avgusta gdje će uzeti učešće na paraolimpijskim igrama. Bh reprezentativci u sjedećoj odbojci nalaze se u istoj grupi sa selekcijom Irana, pored naše ima još jedna grupa koja takođe broji pet selekcija, nakon grupne faze slijede četvrtfinalne utakmice. Finalna utakmica u sjedećoj odbojci na rasporedu je 04.septembra 2012 u kojoj bi se prema najavama naših paraolimpijaca bh selekcija trebala sastati sa Iranom i pokušati vratiti izgubljeno zlato iz Pekinga.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: