Četvrtak, 8. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Otvoreno pismo Senadu Hadžifejzoviću iz Krajine

face tv
Preuzmite sliku

Popularno

Poštovanje,

\"faceZnaš Senade, ja sam iz krajine, kako Vi to gore zovete. Imao sam babu Senada, poginuo je, poginuo je braneći ovaj naš narod, našu krajinu, bihaćki okrug, Bosnu i Hercegovinu. Ja sam ponosan na njega. Preživio je i logore, svi su naši ovdje, čak i žene, svi koji nisu htjeli biti protiv svoje države.

Znaš, bježali smo iz svojih kuća, bili izbjeglice, čekali smo da naši očevi koji su ginuli, oslobode naše domove da bi se mi mogli vratiti. Znaš li da, u ovom mjesecu, obilježavamo sjećanje na te dane, da stojimo ispred stotine šehidskih spomenika diljem krajine, nijemo gledajući na veliki broj tih imena, tih ljudskih života, isklesanih na tom kamenu. Znaš li bolan da ja koji sada imam dvadeset i neku, nimalo nisam jak, kao što izgledam, dok stojim tu ispred tog spomenika, gledajući na uklesano ime svog babe. Gledajući kako se moja mama trudi biti jaka, zbog mene. Znaš li, da nam sve ovo nisu Srbi priredili! Znaš li, zašto ti uopće pišem…

Znaš li i da, u ovom mjesecu mi u Krajini od Bužima, Cazina, Sanskog Mosta, Bihaća, … obilježavamo kroz razne manifestacije, sjećanje na svoje očeve, sinove, unuke, majke, sestre, sjećanje na oslobađanje svojih domova, sjećanje na bol, sjećanje na vrijeme kada je brat pucao na brata, sjećanje na vrijeme iz kojeg je izišlo nekoliko hiljada jetima, sjećanje da je Krajina natopljena krvlju životima na hiljade naših ako Bog da šehida. Znaš li Senade, da Bužim ovih dana obilježava godišnjicu pogibije rahmetli Izeta Nanića. Znaš li čovječe ko je to, jesi li svjestan koliko to nama znači.

Ja duboko vjerujem da znaš.

Pa ako znaš, i ako si već odlučio dirati u rane krajine, dati nešto medijskog prostora nama „sa kraja\”, što Vi gore rijetko ili nikako radite, zašto si odabrao njega? Pa nađi u historiji emitiranja televizijskog programa u Bosni i Hercegovini, da smo mi ovamo dobili preko dva sata medijskog prostora. Nismo! Nismo trebali ni sada! Ako znaš sve ovo, zašto nisi, u ovom mjesecu napravio emisiju o Izetu Naniću, o Atifu Dudakoviću, ali ne, ti si dopustao da tvoj gost spominje ime našeg Atifa kao zločinca. Zašto bolan u ovo vrijeme dovede Fikreta? Zašto si mu dopustio da se pere pred našim očima, dopušta ti hvalospjeve o Agrokomercu, a ne upita za logore u Agrokomercu. Napravi ti od njega heroja Senade.

Senade, i dalje duboko vjerujemo da si veliki patriota, ali ovo ti nije trebalo!

Tuzlanski.ba / (tekst prenosimo u cijelosti sa portala) Krajina.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: