Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Oprez: Lopovi žrtvama dijele privjeske sa čipovima, pa ih pljačkaju

lopovi
Preuzmite sliku

Popularno

Lopovi smislili skuplji, ali efikasniji način za pljačku

lopovi

Još jedna loša vijest za građane. Lopovi su smislili skuplji, ali i efikasniji način za pljačku. U igračkice i privjeske koje besplatno dijele na benzinskim pumpama stavljaju čipove na osnovu kojih prate i u svakom trenutku znaju gde su im žrtve, a onda im dolaze do stanova i kuća, provaljuju i pljačkaju.

Navodno Rumuni

Vijest o ovoj dosjetljivoj “inovaciji” proširila se brzinom svjetlosti, pa je upozorenje o ovome preplavilo društvenu mrežu Facebook. Korisnici su panično dijelili statuse o pljačkama, navodeći da su razbojnici rumunski državljani.

Sarajka Eldina Mujić ispričala nam je da je umalo bila žrtva ove prevare, ali nije bila u pitanju benzinska pumpa, već tramvajska stanica na Otoci u Sarajevu. Prema njenim riječima, prišla su joj dva muškarca koji su joj htjeli pokloniti privjesak za ključeve.

Bili su pristojno obučeni, ali čim su mi se obratili, po govoru sam primijetila da su stranci pa je nepovjerenje bilo opravdano. Pružili su mi mali privjesak u obliku kocke, koji ni po čemu nije bio zanimljiv. Na moje pitanje zbog čega mi žele dati poklon, samo su se nasmijali – ispričala je Mujić.

Kako nam je kazala, nakon što ih je ljubazno odbila, lopovi su se došaputavali sve vrijeme gledajući u njenom pravcu.

– Uplašila sam se. Ubrzo je stigao tramvaj i ja sam ušla, a njih dvojica su ostala na stanici. Tek nakon nekoliko dana na Facebooku sam vidjela upozorenje o pljačkama i ostala šokirana. Zaista, drskost lopova prevazilazi sve mjere – ogorčena je Mujić.

Bez prijava

Policija u našoj zemlji, međutim, još nije službeno evidentirala ovakve slučajeve.

Nemamo prijavljenih takvih slučajeva, ali apeliramo na građane da budu oprezni i da svaku sumnjivu radnju prijave najbližoj policijskoj upravi – izjavio je Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Tuzlanski.ba / Avaz

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: