Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Oko 11h: Još jedan snažan zemljotres potresao Bosnu i Hercegovinu!

zemljotres-zenica
Preuzmite sliku

Popularno

Bosnu i Hercegovinu je oko 11 sati potresao još jedan snažan zemljotres, nakon kojeg je uslijedio jedan manji. Jačina zemljotresa iznosila je 4,6 stepeni prema Richterovoj skali, a epicentar je ponovo bio u blizini Zenice, na Smetovima.

\"zemljotres-zenica\"Kako nam javljaju Zeničani, podrhtavanje tla je bilo slično onome od prije dvije noći, kada je Zenicu pogodio jedan od najjačih zemljotresa u posljednih 40 godina, izazvavši manju materijalnu štetu.

Novo snažno podrhtavanje tla je, prema podacima Seizmološkog zavoda FBiH, zabilježeno na dva kilometra dubine s epicentrom sedam kilometara od Zenice. Magnituda u epicentru je iznosila 4,6 stepeni prema Richterovoj skali i šest stepeni prema Merkalijevoj.

U pojedinim dijelovima grada je nestalo struje, a među stanovništvom je ponovo zavladala panika. U strahu od novih, jačih potresa uplašeni Zeničani su sigurnost potražili na ulicama, kao i prije dvije noći.

Na pojedinim objektima je, prema za sada dostupnim informacijama, nastala manja materijalna šteta. Iz zeničkih obdaništa pozivaju roditelje da dođu po svoju djecu.

Zemljotres se osjetio i u ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine, a u Sarajevu je jačina zemljotresa iznosila tri stepena prema Richterovoj skali.

Klix.ba / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: