Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Navijačke grupe iskorištavaju se za dizanje tenzija pred izbore

ultras pub mostar
Preuzmite sliku

Popularno

Prema prvim informacijama FK Željezničar i HŠK Zrinjski ne snose krivicu za današnje incidente u Mostaru, istaknuo je za SCsport.ba Dino Begić, potpredsjednik odbora za normalizaciju N/FS BiH.

ultras pub mostar‘Uprave klubova su prošle sedmice potpisale i protokol o reciprocitetu besplatnih ulaznica za gostujuće navijače, dogovorili satnicu i organiziranu maršutu dolaska Željinih simpatizera. O svemu je na vrijeme bila obaviještena i policija. Dakle, učinili su sve što je bilo u njihovoj moći i što N/FS BiH traži od njih“, rekao je Begić.

Begić kaže kako su i u N/FS BiH došli do saznanja da je incident napravila grupa navijača Želje, njh oko 50 koji su nenajavljeni ranije doputovali u Mostar, te demolirali kafić u kojem se okupljaju „Ultrasi”, fanovi Zrinjskog.

‘Nakon toga i pristalice Zrinjskog pravile su probleme u Mostaru. Međutim, opet kažem ljudi i klubovi ovaj put ne snose krivicu za probleme prije utakmice“, kaže Begić. On je istaknuo i kako su se u Odboru za normalizaciju N/FS BiH pribojavali ovakvih događaja pred izbore koji će biti 07. listopada, ali i izbore u N/FS BiH, zakazane za 23. studenog.

Pojedinci nerijetko iskorištavaju neke osobe unutar navijačkih grupa za dizanje tenzija u državi, pogotovo u izbornim godinama. Pošto su ove godine i izbori u N/FS BiH određene grupe ljude koje se žele vratiti u Savez iste te navijače koriste i za osobne ambicije i interesa, odnosno kako bi tobože dokazali da kada se oni vrate u N/FS BiH da problema neće biti. No, zaboravljaju koliko su ih u prošlosti napravili, zbog kojih smo bili i suspendirani jedno vrijeme iz članstava FIFA i UEFA“, mišljenja je Begić.

Podsjetimo, u današnjim incidentima u Mostaru policija je uhapsila 38 osoba, većinom navijača Željezničara.

Tuzlanski.ba / Bljesak.info

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: