Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Navijači Sarajeva idu u zatvor, Puljićev ubica na slobodi

horde zla
Preuzmite sliku

Popularno

Nakon odluke Kantonalnog suda u Širokom Brijegu

horde zlaKantonalni sud u Širokom Brijegu potvrdio je prvostepenu presudu tamošnjeg Općinskog suda kojom se desetorica navijača Fudbalskog kluba Sarajevo osuđuju na zatvorsku kaznu od 47 mjeseci zbog učešća u grupi koja je počinila paljevine, oštetila imovinu te počinila nasilje i napade na policiju u navijačkim neredima 2009. godine u tom gradu.

Izjavila je to za “AvazAnita Matijević, portparol ovog suda, kazavši da je presudu potvrdilo Sudsko vijeće kojim je predsjedavala Dragica Šimić, predsjednica Kantonalnog suda.

Osuđeni su na pojedinačne kazne od tri do deset mjeseci zatvora koju će izdržavati u kaznenopopravnim zavodima zavisno od mjesta stanovanja – kaže Matijević.

S druge strane, Oliver Knezović, koji je optužen za ubistvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića u istim neredima, i dalje je na slobodi te se krije u Hrvatskoj. Uprkos brojnim pozivima, ne želi se odazvati na ročišta o izjašnjenju krivice.

Sljedeće ročište je u martu 2013. godine. Sudski poziv je Knezoviću diplomatskim putem ponovo poslan, ali nemamo informaciju je li ga zaprimio – kaže Matijević.

Isović: Presuda na obraz pravosuđu

Ukoliko jedan ubica može slobodno hodati bez šanse i intencije da se riješi ubistvo Vedrana Puljića, šta onda govoriti za ljude za koje se znalo da će biti osuđeni prije početka suđenja. Smiješno je ovo komentirati. Činjenica je da sudovi i pravda u ovoj državi nisu za svakoga isti. Ova presuda ide na obraz pravosuđu i ovoj jadnoj državi – kaže ogorčeni predsjednik Udruženja “Bordo prijatelja 1946” Benjamin Isović. (A. M.)

Tuzlanski.ba / Dnevni Avaz

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: