Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nakon sedam mjeseci pješačenja: Hadžić ne može ući u Saudijsku Arabiju

hadzic molitva
Preuzmite sliku

Popularno

Po svoj prilici, Banovićanin će biti zaustavljen na saudijskoj granici jer nema ulaznu vizu.

\"hadzicSenad Hadžić iz Banovića, koji duže od sedam mjeseci pješači prema Meki kako bi obavio svetu islamsku dužnost hadž, prešao je Jordan i sinoć se približio granici Saudijske Arabije.

U SMS-u koji je jučer poslije podne poslao \”Dnevnom avazu\” Senad je javio da se nalazi u gradu Akaba, pet sati hoda do graničnog izlaza iz Jordana, gdje će, po svoj prilici, biti zaustavljen jer nema ulaznu vizu za Saudijsku Arabiju.

– Pješačim u ime Allaha. Ako sam došao do granice svete zemlje, pregazio sirijsko ratište i jordansku pustinju, valjda će vlasti Saudijske Arabije biti toliko milostive i razumne da me puste u njihovu državu. I moji prijatelji i ja obraćali smo se svim institucijama u BiH zahtjevom da mi pomognu da dobijem saudijsku vizu, ali do danas nemam pozitivnog odgovora. Čekat ću na granici, pa makar riskirao vlastiti život – poručio nam je Senad.

Posljednjih dana, kako nam je napisao, pješačio je na temperaturi koja se penjala i do 50 stepeni Celzijevih. Navodi da su mu se od pješačenja i visokih temperatura otvorile rane na nogama, da je iscrpljen, ali da ne namjerava odustati od puta na koji je krenuo.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: