Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mr. Who is you?: Engleski mi je inače dobar, ali sam bio u afektu

gosdoin-hu-is-ju
Preuzmite sliku

Popularno

Govoreći o jučerašnjem događaju, Šabanović je rekao da je najprije stao iza kamere pitajući: “Ko ste vi, plaćenici?”

gosdoin-hu-is-ju

Sarajlija Muhamed Šabanović, koji je stekao veliku popularnost nakon što je objavljen televizijski snimak u kojem kritikuje demonstrante koji su jučer u Sarajevu protestovali u cilju podrške demonstracijama u Turskoj, od jučer je primio oko 2.000 telefonskih poziva i veliki broj poruka podrške.

Kako je rekao u izjavi za agenciju Anadolija, engleski mu je inače dobar, ali je jučer djelovao u afektu, kada je tokom izjave jednog turskog državljanina, prišao i, između ostalog, upitao: “Who is you?”

Nije imao vremena za engleski jezik, mada, kako je rekao ekipi agencije Anadolija, “puno ga bolje govori kada nije u afektu”.

Govoreći o jučerašnjem događaju, Šabanović je rekao da je najprije stao iza kamere pitajući: “Ko ste vi, plaćenici?”

“Da su malo bolje zumirali njihova lica, vidjelo bi se da se radi o ljudima koji pokušavaju da ostvare određena prava na način koji nije pristojan”, rekao je on, poručivši: “Gospodo draga, svi imamo demokratsku mogućnost. Izađite na izbore, organizujte se, pripremite nešto, a ne ovako da idete po ulicama i da rušite”.

“Još me je više ponukalo kada sam vidio da jedan od njih nosi bosansku zastavu, jer sam to jutro gledao fotomontaže gdje dijete bježi sa zastavom u Turskoj, a policajac ga ganja. Trebalo je, znači, da ispadne da mi iz BiH podržavamo nekakve proteste u Turskoj, a mi imamo dovoljno svojih problema. Mi cijenimo što Turska čini za Bosnu i Hercegovinu”, kazao je Šabanović.

Sarajlija, koji kaže da voli Ali G-ja, koji je postao planetarno popularan kada je Madonni rekao: “It's you Madonna”, kaže da je reagovao emotivno jer je bio u afektu.

“Nisam imao namjeru, ali sam reagovao u nekakvom emotivnom naletu gledajući drvene kućice koje je Turska agencija za međunarodnu saradnju (TIKA) poklonila građanima BiH”, rekao je.

Kad su naišli demonstranti kaže da je sjedio s prijateljima u jednoj od sarajevskih bašti. Dodaje da je reagovao na taj način jer zaista cijeni ono što turski premijer Recep Tayyip Erdogan ovdje radi.

“Mi zaista želimo dobre odnose sa Srbijom, sa Hrvatskom, a u tome nam Turska ovdje i pomaže, ona radi na pomirenju, a to ljudi koji žele da je sruše ne prepoznaju. I ja bih krenuo prvi kada bi se sarajevski parkovi rušili, ali ima načina za to. Na demokratski način treba da dođu do rezultata, a ne nekim kvazi organizacijama da pokušavaju postići neke imaginarne ciljeve”, pojasnio je Šabanović. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: