Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Među uhapšenim narko-dilerima i 69-godišnja nana

nana-konoplja
Preuzmite sliku

Popularno

Šezdesetdevetogodišnja Behka Kukavica iz Višegrada uhapšena je sa još osam osoba koje se terete za uzgajanje i preprodaju indijske konoplje, odnosno marihuane, u akciji koju su pripadnici FUP-a jučer izveli uz asistenciju MUP-a RS-a.

nana-konopljaPretresi

Ova starica navodno je čuvala i zalivala plantažu indijske konoplje u selu Svibo, MZ Međeđa kod Višegrada i zbog toga je privedena kao član grupe, koja je na području Kantona Sarajevo i šire nabavljala veće količine marihuane, proizvodila, prerađivala i nudila na prodaju.

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda Sarajevo i Osnovnog suda Višegrad, službenici PS-a Višegrad, pretresli su kuću, okućnicu, pomoćne objekte kao i okolno zemljište na imanju Šaban Š, a koje koriste njegova sestra Behka Kukavica, njen sin A. K. (18) i snaha S. Š. (21). Tom prilikom, policija je 50 metara od kuće, u ograđenom vrtu našla 13 stabljika indijske konoplje, dok je ispred kuće nađena jedna izvađena iz zemlje, u poluosušenom stanju.

U toku ove akcije, policija je obavila ukupno sedam pretresa, pet u Sarajevu, i dva na području RS-a, te uhapsila A. Š. (23), P. G. (40), G. P. (45), F. A. (42), Č. A. (46) iz Sarajeva, te A. I. (32) iz Brčkog zbog sumnje da su pripadnici organizirane kriminalne grupe. Protiv A. K, S. Š, A. Š, P. G, G. P, iz Sarajeva te A. I. iz Brčkog te starice podnesene su prijave zbog udruživanja radi dilanja droge. Postupajući tužitelj će nakon saslušanja donijeti odluku o predlaganju pritvora.

Uporedo sa akcijom FUP-a, policajci MUP-a TK-a u četvrtak su u naselju Seljublje kod Kalesije pretresli porodičnu kuću i okućnicu koju koristi 22-godišnji J. M, te pronašli dva plastenika sa 33 stabljike indijske konoplje. Nađeno je i 13 isječenih stabljika sa korijenom te četiri vreće osušene indijske konoplje, a u kući puška M-48, municija, te drugi predmeti koji ukazuju da je J. M. proizvodio i prodavao drogu.

nana-konoplja1

Dobri rezultati

Ovo što je pronađeno u Kalesiji su zaista dobri rezultati, možemo se pohvaliti da su to najveće količine marihuane koje su pronađene na području Tuzlanskog kantona. Ovo je nastavak akcije koja se provodila na području općine Gračanica“, kazao je Samir Aljukić, v.d. policijskog komesara MUP-a TK-a.

U četvrtak su i pripadnici Granične policije Doljani otkrili manji zasad stabljika marihuane u mjestu Teskera na području Ljubuškog.

U večernjim satima na tu lokaciju su došle dvije osobe koje su zalijevale biljke, a kontrolom je utvrđeno da se radi o Š. J. (25) i D. T. (22), koji su, po nalogu Tužilaštva ZHK-a, privedeni. (Oslobodjenje.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: