Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Lažni ministar varao građane Tuzlanskog kantona

prevarant1
Preuzmite sliku

Popularno

Službenici Federalne uprave policije podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu Tuzla Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M.O. iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela lažno predstavljanje i prevara.

\"prevarant1\"Postoji osnov sumnje da je M.O. u junu 2011. godine lažno se predstavljajući kao ministar u Vladi Tuzlanskog kantona, u namjeri da za sebe ostvari protivpravnu imovinsku korist, obećao dvjema osobama iz Brčkog da će im uposliti sinove u Ministarstvu transporta, uz naknadu od ukupno 17.000 KM.

Nakon što ih je doveo u zabludu i uzeo im novac, od jedne osobe deset hiljada, a od druge osobe sedam hiljada KM, prijavljeni je prestao ostvarivati kontakte s oštećenima.

Također, u periodu juni – juli 2011. godine, M.O. se dvjema osobama iz Gradačca lažno predstavio kao uposlenik Vlade Tuzlanskog kantona, obećavši da će ih zaposliti u tuzlanskoj Poreznoj upravi za određenu svotu novca. Nakon što su mu oštećeni predali ukupno 3.000 eura, prijavljeni je prestao ostvarivati kontakte s njima.

Izvor: RTV SLON / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: