Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kragujevac: 12-godišnji osnovac ovisnik o heroinu

djeca-heroin1
Preuzmite sliku

Popularno

Nakon što je otkriveno da se učenik šestog razreda drogira, u Osnovnoj školi ‘Milutin i Draginja Todorović’ u Kragujevcu počeo je program za prevenciju bolesti zavisnosti.

djeca-heroin1

Prema prvim informacijama, dječak je bio u teškom zdravstvenom stanju kada je otkriveno da je konzumirao više vrsta narkotika među kojima i heroin.

Direktor škole Dragan Pavlović je rekao da je rukovodstvo škole obaviješteno o tom slučaju od predstavnika Odjeljenja za narkotike Policijske uprave u Kragujevcu.

– Bez obzira što se to nije desilo u školi i u školskom dvorištu, to nam je bio signal, da to možda nije jedini slučaj, ni u školi, ni u gradu, pa smo odlučili da pojačamo program aktivnosti na prevenciji bolesti zavisnosti – rekao je Pavlović.

U školi su organizovani hitni roditeljski sastanci, sjednica Nastavničkog vijeća sa predavanjem predstavnika Policijske uprave iz Odjeljenja za narkotike, a za učenike su organizovana predavanja o štetnosti psihoaktivnih supstanci.

Direktor je rekao da je učenik za koga se ustanovilo da je uzimao narkotike već bio u procesu ispisivanja iz škole i da će školovanje nastaviti u drugoj ustanovi.

Avaz / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: