Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kahva iz najveće džezve na svijetu za pomoć bosanskoj djeci

najveca dzezva
Preuzmite sliku

Popularno

Akcijom “Šolja kahve, nezaboravno prijateljstvo” skupit će sredstva za pomoć ratnoj siročadi

najveca dzezvaČlanovi Islamic Reliefa počeli su kampanju za pomoć djeci koja su ostala siročad tokom rata u Bosni i Hercegovini. U džezvi koja ima kapacitet 800 litara i ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda poslužili su tursku kahvu.

Akcija Saveza udruženja tursko-bosanske kulture, uz podršku općina Sakarya i Adapazari, kampanjom pod sloganom „Šolja kahve, nezaboravno prijateljstvo” priređene u najvećoj džezvi na svijetu, privukla veliku pažnju.

Džezva je proizvedena u junu 2004. godine u BiH, visoka je 124 centimetara, a ima promjer 95 centimetara.

Predsjednik Saveza udruženja tursko-bosanske kulture Muzaffer Gunes je rekao da će se prihodi od ove kampanje koristiti za dobrobit Bosanaca. On je naglasio da u Sakaryi živi veliki broj Bosanaca te da Islamic Relief već 20 godina provodi kampanje za pomoć Bosni i Hercegovini.

Gunes je također istakao da Islamic Relief radi s ciljem da pomogne ljudima te je s tim ciljem i organizovao kampanju pod motom „Šolja kahve, nezaboravno prijateljstvo”. On je dodao da će ovdje građanima ponuditi besplatnu kahvu te sakupiti sredstva za pomoć djeci. Gunes je tokom govora rekao da će kampanja u Sakaryi trajati do 5. oktobra te da će se „praznik kahve” organizovati i na širem području Sakarye u Bayrampasi, Pendiku, Altinovu, Inegolu i Bursi.

Tuzlanski.ba / Anadolija

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: