Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ivo Sanader je KRIV: Jedinstvena kazna od 10 godina zatvora!

sanader tanta
Preuzmite sliku

Popularno

Ivo Sanader proglašen je krivim! Dobio je deset godina zatvora, mora vratiti novac u roku od 15 dana! U toku je obrazlaganje presude!

sanader tanta

Sanader je kriv po prvoj tački optužnice za primanje mita od Hypo banke i MOL-a ! Pribavio je protupravnu imovinsku korist od 3,5 miliona kuna, pri čemu je koristio svoj tadašnji položaj!

Sanaderu je za prvu tačku optužnice određeno 3 godine i 6 mjeseci zatvora. Za drugu tačku određeno mu je 7 godina i 6 mjeseci zatvora. Osuđen je na jedinstvenu kaznu od deset godina zatvora i mora u roku od 15 dana vratiti protupravno stečenu imovinsku korist od 3,6 miliona kuna. Dioki Holding mora u državni proračun uplatiti pet miliona eura.

“U ovom kaznenom postupku koji je trajao nešto više od godinu dana bilo je 50-ak raspravnih dana, ispitano je nešto više od toliko svjedoka. Ispitani su i sudski tumači, odnosno jezični eksperti. Pročitano je nešto više od 6000 stranica spisa. Na temelju rezultata dokaznog postupka i ispitivanju svjedoka donesena je sudska odluka. Nije donesena na temelju ničega drugoga što se događalo izvan sudnice. U obrazloženju koje slijedi bavit ću se samo najbitnijim stvarima”, kaže Turudić.

Watch live streaming video from indexhr at livestream.com

 Index.hr / Tuzlanski.ba


Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: