Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska za samo 5 KM jeftinija od Dubaija?!

HrvatskaDubaiBL
Preuzmite sliku

Popularno

LONDON – Hrvatska je za turiste u kategoriji skupljih zemalja – skuplja od Španije, Portugala i Cipra i samo 5 KM jeftinija od luksuznog Dubaija. Pokazalo je to istraživanje britanskog portala Post Office Travel Money.

\"HrvatskaDubaiBL\"Novinari su sastavili tzv. dnevnu turističku košaricu u koju su uvrstili najtraženije namirnice i usluge koje turisti tokom ljetovanja trebaju te napravili usporedan popis troškova za 40 najpopularnijih turističkih zemalja na svijetu.

Hrvatska je zauzela poprilično visoko 15. mjestu po visini dnevnih troškova. U košarici su kafa, boca piva i coca-cole, mala boca mineralne vode u kafićima, krema za sunčanje, sredstvo protiv insekata, kutija Marlbora te večera za dvoje s bocom vina. Ovakav trošak u Hrvatskoj iznosi 58,39 funti, tj. 70 eura ili 525 kuna.

Novinari portala košaricu su slagali prema cijenama iz Pule, uz Vukovar tradicionalno najskuplji grad u RH, piše Bljesak.

Prema cijenama turističkih sadržaja (ulaznica u muzeje i galerije, autobusa i izleta) dubrovačka košarica \”teži\” 216,45 funti i stavlja ga na 13. mjesto od 23 najskuplja grada na svijetu.

tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: