Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hodžin cjenovnik usluga: Ko nije član platit će (FOTO)

tarifnik
Preuzmite sliku

Popularno

Vjenčanje za samo 20KM

\"tarifnik\"

(KLIK na FOTOGRAFIJU za prikaz u većem formatu)

Nekada davno na jednom lokalnom web portalu grada Bihaća pročitali smo jedan zanimljiv tekst. Samo uvod tog teksta poslužit će nam da na najbolji način slikovito ilustrujemo upravo ono što je i krajnji rezultat cjenovnika sa slike.

\”Evo nas ispred zgrade. S lopatama u rukama. Kukamo na vrijeme i nepogode. Lokalni Hodža je ujedno i naš komšija. Zamolio nas je da svako očisti snijeg sa svog auta, zajedno čistimo parking, pa krećemo kontejnere osloboditi od nanosa. I bilo je tako. Međutim, kad je hodža oslobodio svoju jahalicu od snijega, zanijemili smo svi u komšiluku. Umjesto njegove birvaktilske škode, ugledali smo potpuno novog i skupocjenog bijelog BMW-a kakve smo do tada viđali samo na filmovima.

Hodže voze sve bolje automobile, primijetio sam.

Vidite da Bog pomaže, rekao je on.\”

Dakle, ukoliko ste se nekada zapitali kako žive vjerski poglavari svih religija a u ovom slučaju hodže? Odakle im novac, luksuzne kuće i dobri automobili? Da li to sve mogu priuštiti redovnim primanjima? Na fotografiji imate priliku vidjeti cjenovnik \”vanrednih\” usluga koji pokazuje koliko ćete platiti neku od usluga koje vam pružaju u određenim okolnostima, kao što su: Hatma, mevlud, tehvid, vjenčanje.

Bujrum: Može na veresiju, ko nije član, platit će, a kada je već tako vjerovatno postoji i sveska sa listom dužnika, možda i kamata, ko zna!?

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: