Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Francuzi zaustavili auto bh registarskih oznaka pun kalašnjikova

francuska policija kalas
Preuzmite sliku

Popularno

Carinici iz carinske ispostave Metz zaplijenili su šest kalašnjikova i streljivo, koji su pronađeni u automobilu bh. registarskih tablica, nakon čega su uhapsili vozača, stoji u saopštenju francuske Generalne carinske uprave.

francuska policija kalas

Prema ovom saopštenju, prva četiri kalašnjikova sa punim spremnicima pronađeni su rastavljeni u dijelove u okvirima vrata, dok je ostatak kalašnjikova pronađen u branicima prednjih točkova vozila.

Do zapljene je došlo u noći između ponedjeljka i utorka, negdje oko jedan sat iza ponoći. Inače, vozilo, koje je iznajmljeno u BiH, gdje je i registrirano, kretalo se putem A4 koji povezuje Strasbourg i Pariz.

Vozač, koji je vozio sam, priznao je da dolazi iz BiH, te da mu je krajnja destinacija bila Švicarska. U saopštenju carinske uprave ne stoji da li je vozač bh. državljanin. Inače, vozač je prebačen u Policijsku stanicu u Metzu, gdje mu je određen pritvor.

Prema statističkim podacima, Francuskom cirkulira čak 15.000 ‘kalašnjikova’ koji se sa ratnih područja prošvercaju u ovu zemlju. U saopštenju francuske policije stoji da je samo prošle godine zaplijenjeno oko 3.500 kalašnjikova, koji su najtraženiji na crnom tržištu, prenosi Bljesak.info.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: