Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Fly Dubai dolazi na tržište BiH

avion-FlyDubai
Preuzmite sliku

Popularno

BBI banka i BBI Real Estate tokom proteklih dana održali su sjednice nadzornih odbora u Dubaiju, odakle potiče i jedan od osnivača BBI banke, Dubai Islamic Bank.

avion-FlyDubaiU jednom od najjačih ekonomskih i turističkih centara svijeta, BBI banka je osim redovne sjednice Nadzornog odbora održala i niz poslovnih sastanaka s predstavnicima multinacionalnih kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Posebno značajne sastanke BBI banka održala je s predsjednikom Emirates Airlinesa Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoumom, te prvim čovjekom najveće investicijske kuće Dubaija – Investment Corporation of Dubai – Mohammedom Al Shaibanijem.

Delegacija BBI banke na čelu s predsjedavajućim Nadzornog odbora Abdulaziz Al Muhairijem i direktorom BBI banke Amerom Bukvićem razgovarala je s predsjednikom Emirates Airlinesa o ekonomskim prilikama u BiH, mogućnostima ulaganja investitora iz Emirata u našu zemlju, te povezivanju tržišta BiH i bogatih zemalja Zaljeva s fokusom na aviotransportni sektor.

Tom prilikom Sheikh Ahmed Bin Saeed Al Maktoum najavio je ulazak kompanije Fly Dubai na tržište BiH i uspostavljanje direktne aviolinije Sarajevo – Dubai.

U narednom razdoblju predstavnici Emirates Airlinesa uradit će potrebne analize i upoznati se sa zakonskom regulativom u našoj zemlji kako bi ova aviolinija što prije bila uspostavljena. Delegacija BBI banke pozvala je Sheikha Al Maktouma da ponovno posjeti Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu što je on srdačno prihvatio, saopšteno je iz te banke.

Tuzlanski.ba / Fena

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: