Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Flekovci u Bingu našli 45,000 KM, novac vraćen vlasniku

bingo-prijedor
Preuzmite sliku

Popularno

Torbica zajedno sa novcem uredno vraćena vlasniku

bingo-prijedor

U četvrtak 25. septembra radnik zaštitarske agencije “Flek Security” Dalibor B. tokom obavljanja redovne aktivnosti odnosno prilikom obilaska prodajnog objekta “Bigno” u Prijedoru u muškom WC-u pronašao je crnu torbicu koju je vlasnik najvjerovatnije zaboravio.

Nakon što je slučaj prijavio svojim kolegama na licu mjesta sačinjen je zapisnik kojim je ustanovljeno da se u torbici nalazilo oko 46.000 KM, jedna crvena hemijska te dvije uplatnice naznačene na HRT (Hrvatsku radio televiziju).

“Nakon sačinjenog zapisnika naša dužnost bila je da o svemu obavjestimo policiju, međutim u međuvremenu u objekat je došao prijatelj vlasnika torbice koji je rekao kako ga je nazvao Vedad.M i rekao mu da je u prodajnom objektu “Bingo” u Prijedoru zaboravio crnu torbicu u kojoj se nalazila veća količina novca. Insistirali smo da vlasnik torbice lično dođe u objekat kako bi nam na licu mjesta mogao potvrditi sadržaj koji se nalazio u torbici” rekao je za Tuzlanski.ba šef osiguranja Predrag K.

Pola sata nakon što je torbicu u kojoj se nalazilo oko 46.000 KM zaboravio u muškom WC- u prodajnog objekta “Bingo” u Prijedoru, Vedad M. iz Cazina došao je na lice mjesta i zaštitarima agencije “Flek Security” nabrojao detaljan sadržaj koji se u njoj nalazio. Nakon čega su zaštitari spomenute agencije koji su radili na osiguranju objekta vlasniku vratili zaboravljenu torbicu zajedno sa novcem koji se u njoj nalazio, te na taj način pokazali nivo profesionalnosti ali i individualnog poštenja. 

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: