Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Filmska akcija – SIPA: M.K. lišen slobode po međunarodnoj potjernici (VIDEO)

akcija-sipa-mk
Preuzmite sliku

Popularno

Postupajući po međunarodnoj potjernici, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jučer su, 16.10.2013. godine, na području Sarajeva lišili slobode osobu inicijala M.K. (1980).

akcija-sipa-mkS ciljem hapšenja i izručenja R.Srbiji, NCB IP Beograd je za M.K. raspisao potjernicu zbog ubistva Ivana Cvetković u noći između 15. i 16. jula 2012. godine u Beogradu i teškog ranjavanja dvije osobe.

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici SIPA-e locirali su i stavili pod nadzor navedenu osobu, koja je danas oko 13,00 sati u munjevitoj akciji SIPA-e lišena slobode u ugostiteljskom objektu na području Sarajeva.

Na osnovu usmenih naredbi Tužilaštva BiH i Suda BiH, u okviru današnjih aktivnosti izvršen je pretres jednog objekta na području Sarajeva, prilikom čega su pronađene i privremeno izuzete krivotvorene isprave R. Slovenije (lična karta, vozačka dozvola i putna isprava). U toku je pretres jednog objekta na području Mostara, koji je takođe koristila osumnjičena osoba.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu, osoba lišena slobode bit će predata Sudu BiH na dalje postupanje radi ekstradicije, a protiv istog Tužilaštvu BiH bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 226. KZ BiH „Krivotvorenje službene isprave”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: