Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ćeif fest – prvi samoodrživi festival ćeifa

vrbas
Preuzmite sliku

Popularno

Neobična manifestacija Ćeif fest – prvi samoodrživi festival ćeifa najavljena je za subotu, 28. jula, na obali Vrbasa u Banjaluci, preko puta tvrđave Kastel.

\"vrbas\"Na ideju za organizovanje ove manifestacije došao je Nebojša Kuruzović, a u organizaciju su se uključili i Omladinski centar Zdravo da ste i Centar za kreativni rad sa djecom Dobri medo.

Kako navode organizatori, pravo učešća imaju svi ljudi koji imaju neki ćeif.

\”Doći će kome bude ćeif, kome nije nek\’ ne dolazi. Svi koji budu željeli da se druže na obali Vrbasa, uz neki ćeif, učešće mogu prijaviti do sutra na mail. Naravno, neophodno je poslati i šta ćete raditi, odnosno koji vam je ćeif\”, saopćili su organizatori.

Kako bi pomogli onima koji su malo stidljivi ili ne mogu da se odluče šta da istaknu kao ćeif, organizatori su već naveli da će neki od učesnika praviti kotlić, drugi će služiti jagode koje se umoče u topljenu bijelu i crnu čokoladu, pa potom u neki alkohol; a bit će i onih kojima je ćeif da prave paste.

Da sve ne bi izgledalo neozbiljno, ova manifestacija ima i dnevni red. Tako je u 18:00h planirano okupljanje, u 20:00h će biti održana promocija mini-albuma Šta pričaš engleski, tinejdžerko iz Bosanske Krupe.

Nešto iza 1:00h nakon ponoći planirano je direktno uključenje iz Tokija i obraćanje putem video-bima japanskog umjetnika, a potom porinuće u Vrbas kanua Ljepša strana nas i izbor najćeiflije, koji za nagradu dobija noćno spuštanje s čeonim lampama i šampanjcem.

Organizatori su takođe pozvali sve DJ-eve, solo izvođače i bendove da učestvuju u prvom Ćeif festu i na taj način daju svoj doprinos ovoj manifestaciji.

Ova manifestacija neće imati sponzore, a poželjno je da učesnici, ukoliko su u mogućnosti, donesu neko piće ili desert.

Kako navode organizatori, svi su dobrodošli, osim onih koji ne znaju uživati i ćeifiti.

Tuzlanski.ba / Radio Sarajevo

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: