Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Drugo nacionalno Paint Club takmičenje u crtanju u BiH (FOTO)

prvenstvo crtanje
Preuzmite sliku

Popularno

Nakon veoma uspješnog takmičenja prošle godine, PAINT CLUB Vas poziva u sljedeći krug. Ove godine su se za nacionalno finale u Sarajevu mogli kvalificirati ilustratori, grafički dizajneri, strip crtači i street artisti iz cijele Bosne i Hercegovine.

prvenstvo crtanjePaint Club, globalna interaktivna platforma za urbanu umjetnost sa sjedištem u Njemačkoj i njen zvanični predstavnik u BiH, Brainstorming magazine iz Sarajeva u koprodukciji sa Mucha Lucha Block Party i uz podršku Njemačke ambasade Sarajevo, organizuju po drug put u BiH nacionalno Paint Club takmičenje u crtanju, koje će se održati 22. septembra u okviru specijalnog eventa MUCHA LUCHA/BRAINMONSTERS – I, Caffe Bar Hag, Kotromanićeva 48.

Organizatori eventa poslali su pozive (Mensur Demir, Seid Turšić, Goran Marković, Nazmir Vatreš , Dejan Slavuljica) petorici ilustratora, crtača, karikaturista, grafičkih dizajnera da uzmu učešće na takmičenju.

Osim u BiH, ovogodišnje nacionalne kvalifikacije organizuju se u još 15 država Evrope: Crna Gora, Srbija, Hrvatska, Rumunija, Bugarska, Austrija, Švajcarska, Njemačka, Irska, Holandija, Latvija, Litvanija, Poljska, Mađarska i Češka Republika. Pozvani crtači će tokom ograničenog vremenskog perioda markerima iscrtavati zadati prazan format na temu izvučenu u momentu.

Takmičenje petorice crtača pratiće i glavni muzički događaj eventa uz Baga Sound ( Fm Jam, BiH ) i Mr. Mehikano ( Mucha Lucha, BiH ). Svi pozvani učesnici pozvani su da povedu sa sobom što više navijača jer će pobjednike odlučivati zajednička odluka žirija i publike – takmičar koji dobije najglasniju podršku dobiće nagradu publike, koja u kombinaciji sa odlukom žirija može dovesti do konačne pobjede. Ocjenjivanje će žiri vršiti na osnovu dodjele poena od 1 do 5 koja u kombinaciji sa mjerenjem glasnoće publike u decibelima daje konačan rezutat.

IMG 6672

Pored toga planirana je i nagradna igra za publiku , gdje će prvih 50 posjetitelja dobiti po jednu pločicu 10×10 cm na kojoj trebaju da nacrtaju najbolje i najsmješnije monstrume. PAINT CLUB je postala institucija za urbanu kulturu daleko izvan granica Njemačke.

PAINT CLUB postaje pozornica jednog novog i jedinstvenog takmičenja, a u isto vrijeme i interaktivna platforma za bezbroj kreativnih umova. Najbolji umjetnici borit će se jedan protiv drugoga isključivo naoružani MONTANA markerima.

Cilj je pobijediti protivnika što kreativnijim crtežima na zadanu temu u određenom vremenu. Ne samo da će umjetnici biti zaraženi virusom kreativnosti, već će i publika aktivno sudjelovati i zajedno sa žirijem odlučivati o pobjedi i porazu timova.{igallery id=”7297” cid=”115” pid=”1” type=”classic” children=”1” showmenu=”1” tags=”” limit=”20”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: