Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Definitivno: Nastava u osnovnim i srednjim školama počinje u ponedjeljak 03. Septembra!

skola1
Preuzmite sliku

Popularno

U proteklih nekoliko dana pojavila se informacija da bi početak nove školske godine u svim osnovnim i srednjim školama mogao doći u pitanje zbog konkursa za prijem nastavnog osoblja, do toga ipak neće doći.

\"skola1\"Dakle, nastava za sve osnovce i srednjoškolce počinje u ponedjeljak 3. septembra.

Iz Ministarstva obrazovanja ističu da će direktori škola uspjeti organizovati normalan početak nastave, a o terminu intervjua, kandidati će biti obavješteni na vrijeme.

U Tuzlanskom kantonu sve je spremno za početak nove školske godine.

U osnovne škole, u školskoj 2012/2013. godini upisano je oko 44 hiljade učenika. U srednje oko 22 hiljade. Ministarstvo je obezbijedilo besplatne udžbenike za učenike prvih razreda, koji će do petka biti isporučeni školama.

Nakon objave Centralnog konkursa za prijem nastavnika, stručnih saradnika i sekretara u radni odnos u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona, još uvijek nisu održani intervjui. Saopšteno je da, zbog velikog broja pristiglih aplikacija, još uvijek neće biti održani. Problem će se premostiti, angažovanjem prošlogodišnjih nastavnika.Ove godine biće angažovano i 50 volontera, prenosi RTV TK

Muzička škola u Tuzli više nije na istoj lokaciji. Nastava će se odvijati u osnovnoj školi \”Centar\”. Učenici Medicinske škole, u novoj školskoj godini dio nastave će slušati u osnovnim školama \”Novi Grad\” i \”Mejdan\”.

\"Skola\"Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: