Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

‘BiH treba nove, hrabre, mlade i sposobne lidere’

nova-kampanja-mladih-u-bih
Preuzmite sliku

Popularno

Centar za nove inicijative (CNI) u suradnji s Robert Schuman institutom i Grupom Evropske narodne stranke u Evropskom parlamentu organizirao je u Sarajevu međunarodnu konferenciju “Borba protiv nezaposlenosti mladih u regiji”

nova-kampanja-mladih-u-bihNa konferenciji su učestvovali mladi lideri stranaka EPP grupacije iz regiona, a predavači su bili eksperti iz Vijeće za regionalnu saradnju Nand Shani, Siegfred Muresan iz EPP-a iz Bruxellesa, te predstavnici poslodavaca i institucija za zapošljavanje iz BiH.

Ova konferencija, koju su otvorili direktorica RSI-a Kinga Szabo i direktor Centra za nove inicijative Amer Obradović je nastavak regionalne saradnje i izgradnje mreže mladih lidera regiona. Prva je bila organizirana u Sarajevu 2010., a bila je posvećena jačanju programa unutrašnje edukacije i osposobljavanja u političkim strankama, čiji je domaćin bila Politička akademija SDA.

Naša zemlja i regija u cjelini trebaju nove, hrabre i sposobne mlade lidere koji imaju znanje i mogućnost uspostavljanja širog bloka podrške unutar svojih zemalja, ali i u regiji i cijeloj Evropskoj uniji. Stoga je ova konferencija prava prilika da mladi lideri zajednički diskutiraju i kreiraju konkretne politike od zapošljavanja, pokretanja biznisa, obrazovanja, zdravstva do izgradnje institucija koje mogu kredibilno odgovoriti na naše potrebe na evropskom putu.

Ovo je put izgradnje unutrašnjeg dogovora i odgovorne politike usmjerene prema potrebama ljudi i evropskoj perspektivi naše zemlje i regije u cjelini, izjavio je Senad Šepić, poslanik u Predstavničkom domu PS BiH, potpredsjednik SDA tokom diskusije s učesnicima konferencije”, saopćeno je iz Pres službe CNI-a.

Tuzlanski.ba / Radiosarajevo.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: