Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Javne službenice u lancu prostitucije

prostitutka
Preuzmite sliku

Popularno

Pojedine prostitutke, koje su po hotelima u centru Banjaluke u noćnim satima pružale seksualne usluge bisnizmenima – domaćim i onim iz regiona – zaposlene su u državnim institucijama Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, saznaju Nezavisne.

prostitutka

Informacija je navodno stigla iz izvora blikih istrazi – vezano za policijsku akciju Kubikus koja se, s ciljem razbijanja organiziranih kriminalnih grupa, u Republici Srpskoj provodi još od prošle godine.

“Nije samo riječ o studenticama i maloljetnicama. Ove prostitutke koje imaju državni posao, čak imaju i duge veze, ali su isto tako neke od njih zavisnice o kokainu pa su za gram ove droge spremne na mnogo toga. Kada bi neki biznismen zatražio provod dobio bi ga za nekoliko minuta na već poznatim adresama”, naveo je izvor Nezavisnih blizak istrazi.

Navodi se i to da će se uskoro nastaviti sa hapšenjima u akciji “Kubikus”, te da je dalja istraga usmjerena prema biznismenima koji su plaćali noćne avanture po cijenema od 100 do 150 KM ili više u zavisnosti od usluge koju bi dobili.

“Imena biznismena trenutno se drže u strogoj tajnosti, kako ne bi bila ugrožena dalja istraga.”

Nezavisne saznaju da su u društvu nedavno uhapšenog Milana Ivankovića, vlasnika bivšeg Del Capa u Banjaluci, često viđani istaknuti banjalučki biznismeni i vlasnici privatnih firmi u gradu. Ivankoviću, kao i Miodragu Regodiću, recepcionaru hotela Talija, u međuvremenu je određen jednomjesečni pritvor.

Tuzlanski.ba / Foto: Ilustracija

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: