Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Imaš bombu vani. Donesi 5.000 eura ili si gotov!

Kinez1
Preuzmite sliku

Popularno

Policiji u Vitezu jučer oko devet sati prijavljeno je da je ispred radnje s kineskom robom “Kinatex” u Staroj Biloj pronađena ručna bomba.

Kinez1

Pozvao policiju

Vlasnik radnje, kineski državljanin Lin Jong Vei potvrdio nam je jučer da je nekoliko dana žrtva nepoznatih kriminalaca koji ga “reketiraju” tražeći pet hiljada eura ili će, u protivnom, baciti bombu na njegovu radnju u Staroj Biloj, ali i na drugu, koju ima u Zenici.

– Godinama radim u BiH i nisam nikada imao nikakvih problema. Imam radnju u Zenici i ovdje. U ponedjeljak uvečer sam odmarao kad mi je na mobitel stigao SMS u kojem mi je poručeno da imam bombu na parkingu. Pozvao sam policiju i obavijestio ih, ali tada nije ništa nađeno – kazao nam je Vei.

Poruka je poslana u 22.55 sati sa broja 060 3921 580, a nakon što je Vei poslao upit – ko ste vi, nije bilo nikakvih odgovora.

bombaaa

Osiguranje policije

– Druga poruka je došla u utorak s broja 063 646 462. I o tome sam obavijestio policiju, da bi jutros (srijeda) komšija na stazi ispred radnje, dok je nosio smeće, primijetio bombu. Zovnuo me je, misleći da se radi o igrački – ispričao nam je Vei.

U drugoj poruci ucjenjivač ga je pitao je li pronašao bombu te zaprijetio: “Ako hoćeš da te ostavimo na životu, onda plati, a ako nećeš, onda si gotov, jer ti sljedeća ide u radnju i na tebe”.

Njegova prodavnica jučer je normalno radila, a policija je osiguravala prostor u neposrednoj blizini mjesta gdje je bomba pronađena. U policiji i Tužilaštvu SBK nije bilo dodatnih informacija, osim da se vodi istraga.

Avaz / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: