Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Besplatni razgovori između Slovenije, Srbije i BiH

grupacija
Preuzmite sliku

Popularno

Kompanije SBB, Telemach Slovenija i BiH, Total Tv i još 15 manjih firmi u vlasništvu MiD Europa Partners, formirali su United Group, grupaciju vodećih pay-tv operatera u jugoistočnoj Europi.

grupacijaUnited Grupa će korisnicima ponuditi od 1. maja besplatne telefonske razgovore između Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a na današnjoj konferenciji za novinare najavljena je i mogućnost da SBB ponudi uslugu mobilnih servisa u narednih nekoliko mjeseci, javlja Tanjug.

Predsjednik Upravnog odbora Grupe Dragan Šolak kazao je da je formiranje Grupe izuzetno važno za razvoj svih kompanija, prenosi Fena.

Nalazimo se u industriji velikih brojki koje na ovaj način postaju još veće i omogućuju primjenjivanje suvremenih tehnoloških rješenja, dogovaranje boljih uvjeta s međunarodnim i domaćim dobavljačima, kao i pomjeranje svih kompanija u Grupi za korak naprijed u tehnološkom i servisnom dijelu“, rekao je Šolak.

Očekujemo kako će formiranje Grupe označiti kvalitativni napredak, da postajemo bolja kompanija i da će taj boljitak biti izražen i prema našim korisnicima i prema zaposlenima, da će imati više mogućnosti da se razvijaju i upoznaju sa suvremenim kretanjima i da zajedničkim radom doprinesemo uspjehu ovog projekta”, istaknuo je on.

Šolak je naveo da unutar Grupe postoje kompanije, kao što je Telemach Slovenija, koje se bave svim vidovima telekomunikacijskih djelatnosti, pa i mobilnom telefonijom.

Tako očekujemo da će SBB u skorijoj budućnosti, u narednih nekoliko mjeseci krenuti sa ponudama mobilnih servisa“, dodao je.

Viši savjetnik Upravnog odbora United grupe Kameron Manter je kazao da treba iskoristiti prednosti tehnologija 21. stoljeća radi povezivanja ljudi u regiji.

Manter je rekao da vjeruje u svijetlu budućnost ovog regije, gdje će kompanije kao što su SBB i Telemah pokazati put na kojem će svi u regiji pronaći dobre strane zajedničkog rada .

Prema njegovim riječima, moderna ekonomija zahtjeva inovativnost i kreativnost u idejama, procedurama, sadržajima koju one posjeduju, a ova kompanija može osigurati kvalitetne i vrijedne usluge za 20 milijuna klijenata u regiji.

Manter je dodao i da pristupanje EU nije cilj, nego samo prvi korak u daljem razvoju, a tome posebno mogu doprinijeti kompanije kao što su United Grup.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: