Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Američki predsjednik zaplakao zbog ubistava djece (VIDEO)

obama suza
Preuzmite sliku

Popularno

Obama: Srca su nam slomljena

obama suzaAmerički predsjednik Barack Obama, podsjetio je na konferenciji za novinare održanoj u Bijeloj kući nakon oružanog napada u osnovnoj školi Sandy Hook u Newtownu u američkoj saveznoj državi Connecticut u kojem je smrtno stradalo 27 osoba, među kojima 20 djece, kako se u SAD tragedije ovog tipa učestalo dešavaju posljednjih godina, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Srca su nam slomljena. Michelle, ja i brojni drugi Amerikanci imat ćemo priliku čvrsto zagrliti našu djecu, ali to više nije slučaj sa obiteljima djece stradale u Connecticutu“, rekao je Obama povremeno brišući suze.

Predsjednik SAD-a je dodao kako politički zvaničnici u zemlji moraju naći zajednički put, u okviru kojeg će biti nastavljena i osnažena borba protiv svake vrste kriminala.

sandy-hook

Turski predsjednik Abdullah Gul osudio je napad u SAD i uputio poruku saučešća američkom predsjedniku i porodicama stradalih. Napadač koji je bio naoružan sa dvije puške, i u toku napada ispalio oko 100 hitaca ubio je 20 djece i sedmero odraslih.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: