Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Albanija liči na kondom, Srbija kao dinosaurus, pogledajte na šta liči BiH (FOTO)

evropa-karta
Preuzmite sliku

Popularno

Nekoj izuzetno kreativnoj osobi palo je na pamet da Hrvatska izgleda kao zmaj, da Srbija (istina, bez Kosova) izgleda kao dinosaurus, Bosna i Hercegovina kao spejs šatl, a da Norveška liči na spermatozoid.

evropa-karta

Da li ste nekada pogledali konture evropskih zemalja i pomislili da one neodoljivo podsjećaju na neku životinju ili predmet ili nešto treće?

Svakako, sa Italijom se to svima svakoga dana dešava, ali postoji mnogo zemalja koje na prvi pogled jednostavno ne liče ni na šta: srećom, postoji mnoštvo kreativnih ljudi na ovom svijetu koji su tu da pronađu ono što izbjegava prvom pogledu i da vizuelno predstave ono što su smislili.

Kome bi, od običnih smrtnika, još palo napamet da Albanija liči na prezervativ, da Hrvatska izgleda kao zmaj, da Srbija (istina, bez Kosova) izgleda kao dinosaurus, Bosna i Hercegovina kao spejs šatl, a da Norveška liči na spermatozoid?

Nama je možda najsmješnije predstavljena Njemačka, a na šta liči trenutno najmoćnija zemlja Starog kontitenta, otkrijte u infografici priloženoj ispod. (Telegraf.rs)

podijeli12

Na-sta-lice-evropske-zemlje15

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: