Subota, 24. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Aerodrom Sarajevo: Halooo, moRel’ malo janje u avion? (VIDEO)

sarajeveski aerodrom
Preuzmite sliku

Popularno

Ovo nije samo javljanje na telefon

sarajeveski aerodromRad na šalteru i informacijama ne sastoji se samo od pukog javljanja na telefon, kako se obično misli. Šalter informacija na Međunarodnom aerodromu Sarajevo je uvijek prvi na udaru kada je riječ o adekvatnoj informaciji koju informator speaker šalje korisniku. Te informacije uvijek moraju biti tačne i provjerene. Međutim ponekad se desi da informator zbog potvrde informacije ne može dati odgovor putniku.Tada često dođe do negodovanja.

Što se bolje nosite sa stresom, to ćete pozitivnije uticati na okolinu, a tuđi stres manje će uticati na vas. Zato je osmijeh i odgovornost pravo oružje za informatore na aerodromu.

U 1000 poziva dnevno uvijek se odgovara tačnom, provjerenom i adekvatnom informacijom. Na neka pitanja prosto je nemoguće dati odgovor poput onoga “Imate li let za Real Madrid” i moRe li malo janje u avion? Putnici vrlo često pomiješaju nazive kompanija pa umjesto Croatiae Airlines pitaju za broj Croatiae Records…

Informatori na Aerodromu Sarajevo bilježe sve zanimljive pozive. Svrha ovih priča nije da se ikome narugaju već ih ostaviti kao anegdote koje uostalom imate u svakom poslu.

Novinarka: Alma Alilović Kurtović; Snimatelj: Ermin Ljumić; Montaža: Adis Zilić

Tuzlanski.ba / Source.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: