Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

8-godišnjak osvojio 1.000 dolara i poklonio ih prijateljici koja boluje od leukemije

djecak humanista
Preuzmite sliku

Popularno

Dirljiva priča stiže iz SAD-a, u kojoj je 8-godišnji dječak osvojio pa svojoj prijateljici, koja boluje od leukemije, poklonio 1.000 dolara.

\"djecak

Noelle Erber pitala je sina Wyatta želi li učestvovati u lovu na 20 tragova, koje je sponzorisala lokalna banka u Edwardsvilleu i kojem je glavna nagrada bila 1.000 dolara.

Mališan se odmah sjetio svoje 2-godišnje prijateljice Care Kietly. \’Kad je saznao da Cara boluje od leukemije, to ga je potištilo. Doista je svjestan što je to rak\’, rekla je za ABC dječakova majka.

Tjedan dana nakon dijagnoze bolesti malene Care, Wyatt se uključio u nagradno natjecanje s majkom. \’Odmah je rekao učinimo to i \'ako osvojim 1.000 dolara, želim ih dati Cari\'\’, ispričala je njegova majka.

Iako se pobjeda činila nedostižnom, maleni Wyatt je bio predan potrazi za tragovima po raznim trgovinama i tvrtkama po gradu s majkom, a sve kako bi pomogao prijateljici. Wyatt i njegova mama su predali svih 20 pronađenih predmeta i pobijedili.

Mališan je odmah nazvao Carinu majku i upitao je. Koliko će joj to kupiti kemoterapija?\’. Trisha Kietly, htjela je dječaka odgovoriti od davanja novca njezinoj kćeri, no kad ju je upitao za kemoterapije, shvatila je da tačno zna što radi.

Wyattova gesta nije prošla nesapaženo, jer je lokalna dobrotvorna zajednica dala još 1.000 dolara malenoj Cari za potrebe liječenja. Jedan Kanađanin je čuo za dobro djelo te obitelji Keitly poslao pismo hvaleći malenog Wyatta i poslao 100 dolara za liječenje Care u njemu, prenosi Dnevnik.hr

Wyattova majka prepuna je ponosa. \’Sretna sam što ga mogu zvati svojim sinom\’, rekla je.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: